ARBDD Importanța habitatelor de dune din Rezervația Biosferei Delta Dunării
ARBDD: Importanța habitatelor de dune din Rezervația Biosferei Delta DunăriiDelta se prezintă ca un teritoriu interpus între uscat şi apă, comparabilă cu un laborator în aer liber, bogată în specii de floră şi faună - unele dintre ele specii endemice, ameninţate şi periclitate. Condiţiile ecologice specifice determină habitatele (teritoriile pe care trăiesc speciile împreună cu mediul de viaţă înconjurător) să fie pline de viaţă, dar în acelaşi timp fragile, potrivit Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
„Zonele costiere din Rezervația Biosferei Delta Dunării sunt caracterizate de bogăţia speciilor de plante, unele dintre acestea rare şi foarte rare, protejate prin reglementări naţionale şi europene cuprinse în reţeaua ecologică „Natura 2000”. Datorită frumuseţii peisajului şi a diversităţii de plante şi de animale existente, zona pontică din Rezervația Biosferei Delta Dunării este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase zone de pe continentul european”, spun reprezentanții ARBDD.
Vegetația caracteristică zonelor litorale cu sol nisipos sărăturat are o mare importanță pentru migrația păsărilor și pentru iernatul acestora
„Reamintim că zonele costiere naturale Vadu, Corbu și Midia fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării” ce includ habitate Natura 2000 specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Vizitatorii trebuie să dea dovadă de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare, expuse pe panourile aflate în zonă.
Respectarea legislației este o obligație a fiecăruia dintre noi având în vedere faptul că prin impactul nostru asupra mediului înconjurător, inclusiv asupra biodiversităţii, contribuim la compromiterea, sau mai mult, la pierderea unor habitate naturale”, transmite ARBDD.
Citește și
ARBDDSe dă start-ul pentru înscrierile în programul PNRJ. În ce constă programul (VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp