Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Programul Național Săptămâna Verde 2023-2024, la final

ro

26 Apr, 2024 12:31 737 Marime text
Sursă foto: Facebook/ARBDD
 
  • În perioada 22-26 aprilie, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a găzduit și susținut activități de educație ecologică, primind vizita a peste 560 elevi, însoțiți de cadre didactice de la școli din Tulcea, și București, participanți la Programul Național „Săptămâna verde”.
     
În perioada 22-26 aprilie, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a găzduit și susținut activități de educație ecologică, primind vizita a peste 560 elevi, însoțiți de cadre didactice de la școli din Tulcea, și București, participanți la Programul Național „Săptămâna verde”, trasnmite un comunicat din partea ARBDD.

Săptămâna a debutat cu activități de celebrare a Zilei Pământului în data de 22 aprilie, la Centrele de Informare și educație ecologică din Tulcea și la Școlile Gimnaziale din localitățile din Chilia și Crișan și a continuat cu activități educaționale ce au cuprins prezentări, vizionări de filme, discuții interactive, cu scopul de conștientizare a tinerei generații asupra necesității protejării mediului înconjurător.

Activitățile s-au desfășurat la Centrul de Informare și Educație Ecologică Tulcea, Centrul de Vizitare din Sulina, Liceul Teoretic „Jean Bart” din Sulina, dar și în zona de reconstrucție ecologică a Polderului Zagăn -Satul Pescăresc, unde pe durata a trei zile, au sosit peste 140 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Orizont din București.

Programul „Săptămâna verde” contribuie la formarea unor comportamente responsabile în rândul tinerei generații cu privire la protejarea mediului și nu în ultimul rând, la prevenirea schimbărilor climatice.

Tot în această săptămână, Centrul de Informare și Educație Ecologică Tulcea a primit vizita unei delegații de 14 elevi și 4 profesori ai Școlii Gimnaziale nr.12 din Tulcea împreună cu partenerii lor din Serbia participanți în cadrul proiectului de parteneriate de schimb interșcolar ERASMUS a încheiat sursa citată.


Citește și:
ARBDD: Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii