Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD S-a semnat un contract de finanțare prin PNRR pentru reabilitarea a 13 baraje

ro

17 Oct, 2024 08:16 228 Marime text
Sursa foto: Facebook/ ARBDD



 
  • Ministrul Mircea Fechet a semnat un contract de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care vor fi reabilitate 13 baraje ale Administrației Naționale Apele Române.
 
Aceste baraje vor fi reabilitate prin proiectul „Lucrări pentru investiția: Adaptarea la schimbările climatice prin automatizarea și digitalizarea echipamentelor de evacuare și stocare a apei la acumulări existente pentru asigurarea debitului ecologic și creșterea siguranței alimentării cu apă a populației și reducerea riscului la inundații” – I.4.2 – Reabilitarea acumulărilor permanente”, din cadrul Componentei 1 din PNRR Managementul apei, potrivit unui anunț al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) .
 
Valoarea totală a contractului semnat este de peste 1.18 miliarde lei (inclusiv TVA).
 
 

„Modernizarea acestor baraje reprezină lucrări extrem de importante, pentru că protejează sute, mii de case şi localităţile din aval de inundaţii. Protejăm astfel localităţi, protejăm bunuri, case, care ar fi în pericol în caz de inundații. Avem prin Planul Național de Redresare și Reziliență sume consistente pentru investiții în managementul apei, care ne vor ajuta să fim mai operativi în lupta cu schimbările climatice”, a subliniat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

 
Acest proiect, elaborat sub coordonarea secretarului general al MMAP, Avram Alexandru, vizează două subinvestiții: reabilitarea liniilor de apărare existente în conformitate cu Directiva privind inundațiile și cu Strategia Națională pentru Managementul Riscului la Inundații și reabilitarea acumulărilor existente care necesită intervenții de urgență pentru exploatarea în condiții de siguranță.
 
Barajele care vor fi modernizate sunt: Gilău – Apele Române Someș-Tisa; Leșu – Apele Române Crișuri, Surduc – Apele Române Banat, Nodul hidrotehnic Mureș- Apele Române Mureș;Frumoasa Apele Române Olt; Mărăcineni, Lacul Morii, Budeasa, Buftea – Apele Române Argeș-Vedea;Lacul Roșu, județul Harghita, Apele Române Siret;Cazanesti, Cucuteni și Solești – Apele Române Prut-Bârlad.
 
 
 
Citește și
Apele RomâneDunărea atinge niveluri maxime pe sectorul românesc, de la Corabia până la Fetești
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii