Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:30 11 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului. Un nou proiect dedicat tinerilor - Dragostea tinerilor samarineni. Principalele activități desfășurate

ro

31 Aug, 2021 12:23 1270 Marime text
  • Scopul acestuia este promovarea valorilor creștine ortodoxe în rândul tinerilor, iar obiectivele sunt: realizarea de activități religioase, filantropice și culturale cu tinerii și înființarea unei linii telefonice dedicate celor care se confruntă cu probleme emoționale.

Din data de 1 septembrie 2021, Arhiepiscopia Tomisului va demara proiectul „Dragostea tinerilor samarineni”, prin intermediul voluntarilor Asociației „Samarineanul Milostiv”.

Scopul acestuia este promovarea valorilor creștine ortodoxe în rândul tinerilor, iar obiectivele sunt: realizarea de activități religioase, filantropice și culturale cu tinerii și înființarea unei linii telefonice dedicate celor care se confruntă cu probleme emoționale.

Beneficiarii direcți vor fi 100 de tineri care locuiesc în județul Constanța, iar beneficiarii indirecți vor fi voluntarii, familiile tinerilor și comunitatea locală.

Principalele activități vor fi:

1. realizarea de materiale publicitare;
2. formarea grupului de voluntari activi;
3. identificarea grupului țintă, tineri cu vârsta cuprinsă între 16-30 ani;
4. organizarea de conferințe tematice destinate tinerilor;
5. organizarea de concerte cu vedete naționale;
6. organizarea de traininguri;

7. realizarea de activități filantropice;
8. înființarea liniei telefonice destinate tinerilor.

Cei care vor să se implice și să sprijine proiectul pot fi voluntari sau pot dona alimente neperisabile, medicamente, produse de igienă la sediul Arhiepiscopiei Tomisului sau bani în contul Asociației „Samarineanul Milostiv”: RO10UGBI0000452009683RON. Informații suplimentare puteți obține de la responsabilii de proiect Dr.As.Soc Gianina Chirugu (Președinte Asociația „Samarineanul Milostiv”) tel. 0740789215 și Dumitru Bogdan (Manager Restaurant „Dorna” Mamaia).

Parteneri în proiect sunt: Arhiepiscopia Tomisului, Asociația „Samarineanul Milostiv”, Restaurantul „Dorna”, Facultatea de Teologie Constanța și ASCOR Constanța.

Proiectul a pornit de la constatarea că singura cale de a ajunge la sufletul tinerilor este implicarea lor într-un mod sincer, real și participativ în viața societății. Numai astfel se va crea acel spațiu în care tinerii se vor regăsi și vor simți acel sentiment de acasă.


Conform datelor statistice prezentate în ,,Studiu despre tinerii din România 2018/2019”, realizat de către Friedrich-Ebert-Stiftung, doar 7,6% dintre tinerii din România participă la activități de voluntariat și 12,1% participă la activități organizate de diferite centre de tineret. Din moment ce activitățile recreative structurate au cel mai mare impact asupra dezvoltării lor ulterioare, este nevoie de proiecte de încurajare a angrenării lor în astfel de activități. Marea majoritate a lor are acces la internet și mai mult de jumătate dintre tinerii din România utilizează internetul mai mult de patru ore pe zi, comparativ cu un procent de doar 38,3% în 2014.

Același studiu evidențiază faptul că aproximativ 63% dintre tineri afirmă că Dumnezeu este foarte important în viața lor. Majoritatea tinerilor participă la slujbe religioase numai de sărbătorile mari (34,7%), iar proporția celor care merg la slujbă cel puțin o dată pe săptămână este de 12%. Rugăciunea este, comparativ, o practică mai larg răspândită, aproape 21% dintre tineri afirmând că se roagă în fiecare zi sau aproape în fiecare zi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii