Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Armata României, la Festivalul UNTOLD

ro

08 Aug, 2024 15:30 379 Marime text
Untold, foto: Facebook/ Untold
Ministerul Apărării Naționale participă cu militari și tehnică, în perioada 8 - 11 august, la Festivalul UNTOLD din Cluj-Napoca.
La standul MApN din Parcul Central vor fi prezenți militari din Divizia 4 Infanterie „Gemina”, din Forțele pentru Operații Speciale, specialiști în neutralizarea dispozitivelor explozive (EOD), împreună cu câinele Rocky, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu", elevi și studenți din instituții militare de învățământ.

Pe tot parcursul festivalului, reprezentanți ai Echipei Invictus vor organiza un atelier de prim ajutor în cadrul căruia participanții vor putea învăța manevre de bază conform protocoalelor medicale actualizate ale Consiliului European de Resuscitare.

În cadrul expoziției statice, vizitatorilor le vor fi prezentate armamentul din dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS), autospeciala de intervenție și robotul din dotarea echipelor EOD (Explosive Ordnance Disposal), simulatorul de zbor al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov și simulatorul virtual de tragere al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

 

Militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta exerciții de tip drill team

Militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor prezenta exerciții de tip drill team, iar participanții la festival care doresc să-și verifice abilitățile motrice vor avea la dispoziție un traseu militar-aplicativ cu obstacole, pregătit de militarii Regimentului 317 ISR „Vlădeasa".

De asemenea, reprezentanți ai Centrului Militar Zonal Cluj vor oferi detalii tuturor celor interesați de cariera militară.



Citește și:

 Intenționau să vândă droguri la festivalul Untold! Au fost arestaţi preventiv (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii