Asociaţia Română a Cărnii Producţia naţională de carne de porc a scăzut dramatic din cauza pestei porcine
Asociaţia Română a Cărnii: Producţia naţională de carne de porc a scăzut dramatic din cauza pestei porcinePesta porcină africană a zguduit din temelii nu doar creşterea porcului din România, ci şi industria de procesare, în condiţiile în care în acest an doar 5% din producţia naţională de carne de porc se foloseşte în procesare, susţine directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Dana Tănase, scrie Agerpres.
"Pesta porcină africană a zguduit nu doar creşterea porcului din România, dar aş putea spune că a zguduit din temelii şi industria de procesare. Din necesarul intern de carne de porc, România nu era în măsură să asigure şi pentru piaţă şi pentru procesare, însă membrii noştri ne-au spus că anul trecut lucrau cu 95% carne din producţia naţională, iar acum lucrurile s-au inversat: 95% carne din spaţiul intracomunitar şi doar 5% din producţia internă", a declarat Dana Tănase, la o conferinţă de profil susţinută la târgul Indagra 2019.
Ea a precizat că autorităţile ar trebui să ia în seamă o serie de factori şi de măsuri de natură să stopeze răspândirea virusului pestei porcine africane, menţionând că în opinia reprezentanţilor Comisiei Europene principalul factor de risc este gospodăria populaţiei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp