Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:09 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociații Ameropa DG Holding AG, cu sediul în Elveţia, întruniți în Adunare Generală! Iată ce s-a aprobat

ro

09 Aug, 2022 12:38 2336 Marime text


Ameropa DG Holding AG, cu sediul în Elveţia, reprezentată prin Anita Buchli şi Gregory Wierzynski, şi Andrew Henry Zivy, cetăţean elveţian, în calitate de acţionari ai Ameropa Grains SA, cu sediul social în incinta portului Constanța, Dana nr. 54, s-au întrunit în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor!
 
Evenimentul a avut loc la data de 09 iunie 2022, cu renunţarea în mod expres la formalităţile de convocare prevăzute de Actul Constitutiv al Societăţii şi de Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată şi cu modificările ulterioare, precum şi la orice alte formalităţi.
 
Preşedintele şedinţei AGOA a fost William Yves Marie Dujardin, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii.
 
Secretarul de şedinţă desemnat a fost Mihaela Fraga Dutu.
 
Aceştia au constatat că sunt îndeplinite toate condiţiile legale şi statutare pentru desfăşurarea şedinţei AGOA şi, având în vedere obligaţiile sale legale şi dispoziţiile statutare, au procedat la adoptarea: (I) situaţiilor financiare anuale pentru exerciţiul financiar al anului 2021, conform Raportului Auditorilor financiari, (II) a raportului de gestiune al administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar al anului 2021, (III) descărcarea de gestiune a administratorilor societăţii pentru activitatea desfăşurată în exerciţiul financiar al anului 2021.
 
Mai mult, adunarea a aprobat, cu unanimitate de voturi exprimate de acţionarii prezenţi, ca profitul net realizat în exerciţiul financiar al anului 2021 să fie transferat la rezultat reportat, rămânând nedistribuit până la o decizie ulterioară.
 
Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3304 din data de 04 august 2022.

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 09 august 2022, Ameropa Grains SA a fost fondată în anul 1996, cu aproape 30 de puncte de lucru la nivel național, se ocupă de comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat, și este controlată de Ameropa DG Holding AG, cu sediul în Elveţia, deţinând 99,99% din capitalul social, şi de Zivy Andrew Henry.
 
Administratori/membri în consiliul de administratie sunt: Mihai Daniel Aniței, acesta fiind director în cadrul Chimpex SA, Laurent Marie Bogaert, William Yves Marie Dujardin.
 
Ameropa DG Holding AG mai controlează Ameropa Transylvania Holding SRL, cu sediul în București. 
 
Mihai Daniel Aniței mai administrează, potrivit Confidas.ro, alte cinci companii (Azomures SA, Promat Comimpex SRL, Ameropa Transylvania Holding SRL, Societatea Naționala Nuclearelectrica SA și Agroind Cauaceu SA), este director al Ameropa România Services SRL, controlează PMC Special Cars SRL, din Constanța, și este asociat în Famac Imobiliare SRL (București) (cu 14% din capital).
 

Compania Ameropa Grains SA a încheiat șapte contracte de achiziții publice în valoare totală de 14.636.091,00 lei.
 
Pentru anul trecut (2021), cu un număr impresionant de angajați (368), Ameropa Grains a declarat o cifră de afaceri de 5.649.991.445 de lei, cheltuieli de 5.693.752.498 de lei și un profit net de 59.655.317 de lei.  
 
Cronologia Ameropa
 

Potrivit ameropa.ro, „Ameropa continuă o tradiție îndelungată de comerț și investiții agricole stabilită de Paul Zivy (1690-1762), de fiul său cel mai mare, Joseph (1724-1798) și de nepotul său cel mai tânăr, Joseph (1769-1859), care au comercializat cu succes cereale, bovine și alte bunuri din Müllheim, lângă Basel. Au înființat o afacere care a trecut de limitele regionale și s-a extins până în portul Rotterdam. În plus, au încercat să se diversifice prin intermediul licitațiilor pentru industria cuprului în comitatul Baden-Durlach, situat între Basel și Karlsruhe“.

 
Azomureș și Chimpex
 

„Acest deceniu a început pentru Ameropa cu extinderea portofoliului de alimente și furaje, deschizând un birou de tranzacționare în Singapore.  În concordanță cu istoria sa din Austria și Franța, Ameropa a urmat și o politică de tranzacționare pe bază de active, ceea ce a condus la construirea sau achiziționarea, în mod individual sau împreună cu parteneri, de elevatoare de cereale, terminale portuare, mori, fabrici de îngrășăminte și centre de distribuție a cerealelor în Ungaria, Croația, Serbia, România, Kosovo, Egipt, Camerun, Coasta de Fildeș, China, Australia și Columbia. Cea mai mare achiziție a noastră până în prezent a fost finalizată la 21 martie 2012, prin includerea în grup a fabricii de îngrășăminte pe bază de azot Azomureș și a terminalului portuar Chimpex din Constanța, numărul de angajați la nivel mondial dublându-se astfel.  De-a lungul deceniului, printr-o combinație între creșterea organică și achiziții suplimentare în România, a luat naștere clusterul comercial Dunărea, care desfășoară activități în prezent“, conform ameropa.ro.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Decizie importantă la Ameropa Grains SA! Cine îl va înlocui pe Mihai Panait în funcția de director general
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii