Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astazi se afiseaza rezultatele la proba de evaluare a competentelor digitale

ro

20 Apr, 2010 03:59 3307 Marime text
În cursul zilei de ieri, elevii claselor a XII-a au susţinut a patra probă a examenului de bacalaureat - Evaluarea competenţelor digitale. Pentru susţinerea probelor s-au înscris un număr de 7.416 candidaţi, în cele 51 de centre de examinare din judeţul Constanţa: 45 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 6 unităţi din mediul rural.

Proba s-a desfăşurat în laboratoarele de informatică, iar timpul efectiv de lucru a fost de 90 de minute. Pe parcursul examenului le-a fost interzis intrarea în laboratoare cu orice sursă de inspiraţie care i-ar fi putut ajuta pe candidaţi să rezolve subiectele, precum şi cu orice mijloc electronic de stocare a informaţiei.

La nivelul judeţului Constanţa, proba de Evaluare a competenţelor digitale a fost echivalată de 546 de elevi, care aveau certificatul ECDL Start sau ECDL Complet. Rezultatul evaluării la această probă se exprimă prin stabilirea nivelului de cunoştinţe, în raport cu standardele europene recunoscute. „Rezultatele probei se vor afişa în cursul zilei de astăzi. Nu am întâmpinat probleme în niciun centru de examinare. În funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului - utilizator începător, utilizator de nivel mediu, utilizator avansat, utilizator experimentat", ne-a declarat Elena Buhaiev, inspector şcolar general.

În urma evaluării de ieri, elevii clasei a XII-a vor primi certificate de competenţă, pe care universităţile şi operatorii economici vor putea să le includă în criteriile de admitere sau de angajare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii