Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5. Ce spune Cristian Popescu Piedone

ro

26 Oct, 2024 18:10 420 Marime text
Sursa foto: Pexels





Primăria Sectorului 5 anunţă sâmbătă, 26 octombrie 2024, un atac cibernetic asupra serverelor instituţiei. Hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari, însă primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, anunţă că nu va ceda în faţa unor astfel de atacuri.

„Atac cibernetic asupra serverelor Primăriei Sectorului 5 - Hackerii cer răscumpărare 5 milioane de dolari”, anunţă Primăria Sectorului 5 într-un mesaj pe Facebook.

”În această dimineaţă, angajaţii Primăriei Sectorului 5 au semnalat faptul că centrala telefonică a instituţiei nu funcţionează. A fost sesizată societatea care se ocupă de mentenanţă pentru a remedia problema şi s-a constatat că serverele Primăriei Sectorului 5 au fost atacate cibernetic. Pe ecranul serverelor apare şi un mesaj din partea atacatorilor, care cer răscumpărare 5 milioane de dolari”, transmit reprezentanții instituției.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 mai precizează că au luat legătura cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, dar şi cu oficialii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică pentru a urma toţi paşii necesari remedierii acestei situaţii.
 





Citește și
Cristian Popescu Piedone, numit preşedinte PUSL Bucureşti şi vicepreşedinte pentru administraţie publică
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii