Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac terorist planificat pentru miercuri, prevenit la Budapesta. Guvernul maghiar a fost avertizat de serviciile secrete americane

ro

22 Oct, 2024 14:12 310 Marime text
Budapesta, Sursa foto: Pixabay

 
Informațiile americane au avertizat autoritățile maghiare cu privire la o acțiune armată planificată pentru 23 octombrie în urmă cu aproximativ două săptămâni, a aflat Telex din surse diplomatice.

În material se menționează că se știe că serviciul secret american a furnizat autorităților maghiare informații obținute prin mijloace operaționale care indicau că anumite persoane se pregătesc pentru acțiune armată cu ocazia aniversării războiului de independență din 1956. 

Deși nu a fost încă confirmat oficial, potrivit Telex, în weekend, Centrul Antiteror a reținut o jumătate de duzină de tineri într-o Budapesta, XVI. într-o berărie de district. 

Surse diplomatice afirmă că raidul are legătură cu semnale anterioare de la serviciile secrete americane. Poliția putea prezenta acele persoane pe care autoritățile maghiare au putut să le acceseze pe baza informațiilor furnizate în prealabil de informațiile americane.

Totuși,  la tineri nu au fost găsite arme ascuțite, doar arme de tip airsoft și cel puțin o armă dezactivată.
Nu avem informații despre ce autorități maghiare sunt implicate în dosar, așa că am trimis întrebări cu privire la caz la Sediul Poliției Naționale și la Parchetul Central de Investigații, dar am luat legătura și cu Ministerul de Interne, care supraveghează agențiile de poliție, și Biroul Cabinetului Primului Ministru, care supraveghează serviciile secrete. Vom raporta răspunsul lor de îndată ce sosește.

Am reușit însă să vorbim cu proprietarul cârciumii Legenda, care a fost locul unde a avut loc raidul. Întrebat, ne-a spus: tinerii erau în drum spre cârciumă când au fost prinși chiar în fața localului. Au văzut acțiunea din cârciumă, dar nu știu ce s-a aflat în spatele raidului, nici nu au fost informați despre asta, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii