Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:58 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atelier multidisciplinar despre simbolistica și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Masivul Caraiman la Universitatea Ovidius Constanța

ro

15 Jun, 2022 15:18 1332 Marime text
  • Lucrările pentru concurs pot fi transmise până sâmbătă, 10 septembrie.

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Teologie, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și Fundația Colegiului Național de Apărare invită constanțenii, vineri, 17 iunie a.c., la un atelier multidisciplinar pe teme de istorie, semnificație, arhitectură, protecția monumentelor împotriva vandalismului, turism și protecția mediului, în cadrul măsurilor de promovare și informare cu privire la simbolistica și istoria Crucii comemorative a Eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Masivul Caraiman.

Conform programului, manifestarea va avea loc în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1), de la ora 11.00.

 „Prin participarea la acest eveniment, Universitatea Ovidius din Constanța se alătură autorităților statului român în demersurile de reglementare a protecției monumentelor, în conformitate cu standardele europene și susține atât menținerea armoniei și echilibrului în dezvoltarea regională și națională, cât și conservarea specificului și istoriei în diversitatea lor”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Instituția preuniversitară în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Constanța va mai organiza sâmbătă, 18 iunie a.c, la sediul Muzeului Național al Marinei Române, un alt atelier despre simbolistica monumentului istoric, a gravității fenomenului de vandalism asupra obiectivelor cultural-istorice și a importanței protecției mediului.

Cu această ocazie, va fi lansat un concurs deschis publicului larg pentru elaborarea planului de marketing și promovare a monumentului, pe termen mediu și lung, la care pot participa studenți ai facultăților de istorie, teologie, turism, geografie, marketing sau specializări similare.

„Marcarea evenimentelor istorice importante din istoria României a reprezentant o preocupare constantă a activității Fundației Colegiului Național de Apărare. Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial este un simbol relevant pentru evocarea înaintașilor noștri, constituind totodată un reper important pe harta turistică a României, subliniază conf. univ. dr. Cristian Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare.


Organizatorii anunță ca lucrările pentru concurs pot fi transmise până sâmbătă, 10 septembrie a.c., la adresa de email finantare_externa@mapn.ro, acestea urmând a fi prezentate miercuri, 14 septembrie a.c., în cadrul unui atelier organizat cu ocazia desfășurării ceremonialului de la amplasamentul monumentului „Crucea Caraiman” de Ziua Înălțării Sfintei Cruci.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii