Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție cetățeni! CFR Constanța atrage atenția asupra faptului că peroanele gării nu sunt scrumiere (FOTO)

ro

11 Oct, 2024 13:11 171 Marime text
Chiștoace, Sursa foto: CFR Constanța

 
Chiștoacele de țigări sunt deșeurile pe care călătorii le aruncă frecvent pe peroanele stațiilor CFR,  fără să își dea seama că încalcă reguli de bun simț și norme de sănătate.
 
CFR Infrastructură Constanța a demarat, începând din luna august, o campanie de conștientizare, pentru a atrage atenția asupra faptului că resturile menajere și chiștoacele de țigări trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.
 
Întrucât sunt fabricate din plastic, filtrele țigărilor în descompunere devin microplastice și sunt periculoase, deoarece pot fi ușor ingerate de păsări și animale.
 
Într-o singură oră, echipele care se ocupă de curățenie în Stația CFR Constanța au adunat, astăzi, sute de chiștoace de pe peronul 1 și din spațiile dintre liniile căii ferate, au precizat reprezentanții CFR Constanța 
 
Serviciul de salubrizare în stațiile CF este asigurat permanent, cu societăți specializate, însă, în fiecare zi se constată prezența deșeurilor și a chiștoacelor de țigară. Acestea sunt aruncate atât de către cei care așteaptă pe peron, dar, cele mai multe provin de la călători care profită de oprirea în stație a trenului pentru a fuma în ușa vagoanelor, iar apoi aruncă restul de țigară pe calea ferată.

Din cauza specificului balastului dintre traverse – piatră spartă, adunarea gunoiului de mici dimensiuni – mucuri de țigară în acest caz, este dificilă, chiar dacă se intervine manual sau cu echipament special.
SRCF Constanța le atrage atenția călătorilor asupra faptului că peroanele gării nu sunt scrumiere și că există locuri speciale în care pot fi aruncate chiștoacele de țigări, a încheiat sursa citată.
Citește și:
SNTFC „CFR Călători“ SA achiziționează servicii de pază pentru obiective, bunuri și valori aparţinând SRTFC Constanța - SELC Medgidia (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii