Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia! Este risc crescut în incendii! Lista zonelor vizate

ro

28 Jun, 2024 17:28 560 Marime text
Foto: UnsplashMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, sâmbătă, 29 iunie 2024, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale țării.

În consecință, Ministerul grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice avertizează că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunile Attica, Peloponez (Arcadia, Argolis, Corintia, Laconia), Grecia centrală (Boeotia, Fthiotida, Fokida, Evia), insula Creta, Egeea de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos) și  Egeea de Sud (insulele Ciclade, insulele Dodecaneze).

Cetățenii români sunt sfătuiți să manifeste precauție în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucțiunile autorităților locale și să monitorizeze îndeaproape mass-media locale. Incendiile de vegetație pot crea perturbări suplimentare în zone mai extinse, cum ar fi întreruperile de curent și/sau de apă, calitatea slabă a aerului și închiderea drumurilor.

MAE recomandă cetățenilor români aflați în Republica Elenă să consulte pagina de internet a Ministerului Protecției Civile și al Crizelor Climatice, care conține informații oficiale despre incendiile de vegetație, un ghid de autoprotecție împotriva incendiilor, precum și hărți zilnice de prognoză a incendiilor https://civilprotection.gov.gr/xartis.

Totodată, cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă pot accesa aplicația digitală „mAIGreece”, realizată de către Ministerul elen al Turismului, disponibilă și în limba română: https://www.gov.gr/en/upourgeia/upourgeio-tourismou/tourismou/maigreece.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106714035) și Consulatului General al României la Salonic (+302310340088). De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena (+306978996222) și Consulatului General al României la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro și https://salonic.mae.ro.

Citește și: 

MAEAvertizare de călătorie în Polonia din cauza unor furtuni puternice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii