Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atentie la jucarii!

ro

11 Dec, 2009 01:55 1992 Marime text
jucarii.jpgInspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au amendat, cu 14.000 lei, 12 magazine care comercializează jucării, din cele 15 verificate.

Decembrie este cunoscută drept luna cadourilor, iar cum cei privilegiaţi sunt de regulă copiii, Protecţia Consumatorilor Constanţa a efectuat o acţiune de control ce a vizat respectarea prevederilor legale în comercializarea jucăriilor.

Inspectorii au constatat nenumărate abateri, mai ales în ceea ce priveşte indicaţiile de montare, asamblare şi utilizare, precum şi referitoare la avertismentele privind potenţialele pericole la folosire, netraduse de cele mai multe ori în limba română.

De exemplu, unele magazine comercializau pistoale de jucărie produse în China, care aveau menţionate pe ambalaj avertismente şi instrucţiuni pentru un alt produs. Cumpărătorii erau anunţaţi că atunci „când nu este utilizat, dezumflaţi şi depozitaţi produsul într-o locaţie sigură. Produsul nu va fi utilizat pentru scufundări. Nu amplasaţi piscina în alt bazin cu apă", iar acest caz nu a fost singular.

Nici indicaţiile de utilizare şi avertizările altor jucării, precum pistolul Water Power Gun, maşinuţe de pompieri şi True-Hero, tramvai LFC, păpuşi Beautiful sau joc Soccer, nu erau traduse în limba română.

Directorul coordonator al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Dionisie Culeţu, recomandă cumpărătorilor să citească cu atenţie eticheta, pentru a se asigura că jocul sau jucăria corespund vârstei copilului şi să consulte instrucţiunile de folosire şi asamblare.

În plus, părinţii sunt sfătuiţi să evite jucăriile cu proiectile sau pe cele deosebit de zgomotoase şi să se asigure că acestea nu au muchii şi vârfuri ascuţite sau părţi detaşabile uşor de înghiţit de copiii mici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii