Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 16 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, turiști! În Italia s-au introdus restricții pentru selfie-uri și alte limitări

ro

16 Aug, 2024 15:31 234 Marime text
Selfie in Italia. Sursa foto: freepik

 
  • Turiștii care plănuiesc o vacanță în Italia, una dintre cele mai populare destinații europene pentru români, vor trebui să se adapteze la noile reguli impuse de autorități. Măsurile stricte adoptate de autorități vizează în mod special limitarea facilităților pentru turiști în zonele foarte populate, inclusiv interzicerea selfie-urilor în anumite locuri.

Italia, cunoscută pentru atracțiile sale fabuloase din orașe precum Roma, Veneția și Florența, se confruntă cu o aglomerație turistică fără precedent, ceea ce a determinat autoritățile să implementeze măsuri de control mai riguroase, potrivit știripesurse.ro.
 
În locuri foarte frecventate, precum plajele din Puglia și Sardinia, s-au introdus deja restricții care includ rezervarea prealabilă pentru acces, interzicerea obiectelor din plastic, a fumului și a prosoapelor pe plaje în anumite perioade ale zilei.
 
Pe plajele din Sardinia, în mod special, au fost impuse restricții suplimentare: înotul pe timp de noapte, focurile de tabără și utilizarea scaunelor sau prosoapelor pe plajă sunt strict interzise.
 
În orașele mari precum Roma, Veneția și Florența, problema selfie-urilor a devenit o provocare majoră. Pentru a evita blocarea traficului pietonal și congestionarea străzilor, autoritățile au instalat semafoare temporare în zonele celebre.
 
Aceste măsuri sunt menite să gestioneze fluxul de turiști și să prevină aglomerările care afectează atât localnicii, cât și vizitatorii.

Turiștii care nu respectă noile reguli, mai ales cele referitoare la activitățile de pe plaje și comportamentul în zonele aglomerate, riscă amenzi semnificative de până la 550 de euro. 

Aceste măsuri sunt parte dintr-o strategie mai amplă pentru a asigura o experiență plăcută și sigură pentru toți cei care vizitează această destinație turistică de top.
 
 
 Citește și
 Știri ConstanțaZeci de constănțeni și turiști la concertele din Piațeta Cazinoului (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii