Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie pentru Bosnia și Herțegovina. Cod roșu de fenomene meteo

ro

04 Oct, 2024 17:40 172 Marime text
foto: Freepick.comMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina (BiH) că autoritățile locale au emis pentru intervalul 04 - 06.10.2024 cod roșu pentru întregul teritoriu al țării din cauza furtunilor puternice și ploilor torențiale. Mai multe drumuri au fost închise, iar ruta M17 a devenit pe largi porțiuni impracticabilă. 
 
Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de MAE, pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local: https://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/index.php și https://rhmzrs.com/.  



Ce trebuie să știe românii  

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în BiH: +38761428354.

MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet: https://consular-protection.ec.europa.eu/index_en, http://sarajevo.mae.ro și www.mae.ro.


Citește și:

Avioane F-16 ale SUA vor survola într-un exercițiu Bosnia-Herțegovina, ca un avertisment adresat „secesioniștilor” sârbi
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii