Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atingerea perfectiunii totale budiste, la 23 August

ro

19 Jun, 2010 02:20 4259 Marime text
cap_3.jpgComuna 23 August ascunde un loc aparte, aşezat între câmpuri cu floarea soarelui, unde în zori soarele răsare din mare, iar serile încântă cu apusuri magnifice. În acest loc în care senzaţia de spaţialitate şi de libertate este copleşitoare, adepţii religiei budiste pot atinge perfecţiunea căutată. Este vorba de cel mai tânăr centru al comunităţii Dzogchen din România, unde practicanţii acestei religii se vor întâlni în perioada 9-16 iulie pentru a participa la învăţăturile înţelepte ale renumitului maestru tibetan Chogyal Namklai Norbu.

„Dzogchen înseamnă Perfecţiune Totală şi se referă pur şi simplu la condiţia noastră de potenţialitate primordială, aşa cum este ea în mod real. Învăţătura Dzogchen este modul în care pătrundem în cunoaşterea Dzogchen, pentru a ne descoperi condiţia reală. Dzogchen nu este nici filozofie nici doctrină religioasă sau vreo tradiţie culturală. Metoda prin care intrăm în cunoaşterea Dzogchen şi cu ajutorul căreia ne descoperim adevărata condiţie se numeşte Învăţătura Dzogchen. Este o cunoaştere vie care se transmite şi se aplică în mod corespunzător fără să fie un instrument aparte al spiritualităţii. Cunoaşterea Dzogchen provine din timpuri străvechi, însă în era noastră ea a fost transmisă pentru prima oară la câteva secole după dispariţia lui Buddha Shakyamuni de către Garab Dorje", a declarat Beatrix Csete, membră a Asociaţiei Culturale Comunitatea Dzogchen.

Preţurile de participare la întreaga durată a retragerii sunt următoarele: non-membri - 220 euro, membri obişnuiţi - 175 euro, membri susţinători - 45 euro. Preţurile pentru o singură zi este de 30 de euro cu obişnuitele reduceri pentru membri. Până acum, şi-au anunţat prezenţa aproximativ 100 de practicanţi.

23_august_-_dzogchen_2.jpgDespre maestru...

Chogyal Namklai Norbu s-a născut în anul 1938 în ţinutul Derghe al Tibetului Oriental. Încă din adolescenţă a absolvit în întregime programul riguros al studiilor tradiţionale, primind învăţături de la unii dintre cei mai de seamă maeştri ai timpului său. La începutul anilor şaizeci, dând curs invitaţiei renumitului orientalist prof. Giuseppe Tucci s-a stabilit în Italia, contribuind prin aceasta în mod direct la răspândirea culturii tibetane în Occident. După ce a predat timp de mai mulţi ani Yantra Yoga în Napoli, pe la mijlocul anilor şaptezeci, Chogyal Namkhai Norbu a început să ofere învăţături Dzogchen, care, în urma interesului tot mai sporit, au fost transmise mai întâi în Italia, apoi în tot Occidentul.

Cel mai tânăr centru al Comunităţii Dzogchen se numeşte Merigar Est, se găseşte în România şi a fost fondat de către Chogyal Namkhai Norbu în anul 2006. Situat pe ţărmul Mării Negre, centrul este amplasat lângă comuna 23 August, aflată pe şoseaua care leagă Mangalia de Constanţa. Cu ocazia primei retrageri din vara anului 2007, când mai bine de 500 de participanţi din întreaga lume s-au întâlnit aici, Chogyal Namklai Norbu, văzând pentru prima dată locul, a spus: „Aici este doar cer şi pământ".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii