Attica de Vest, cea mai afectată regiune de incendiile de vegetație din Grecia, sub controlul echipajelor din România (GALERIE FOTO)
Attica de Vest, cea mai afectată regiune de incendiile de vegetație din Grecia, sub controlul echipajelor din
21 Jul, 2023 12:18
ZIUA de Constanta
946
Marime text
- Pompierii români au intervenit de-a lungul zilei de joi, 20 iulie, pentru stingerea incendiului din Attica de Vest, în Nord-Vestul Atenei.
- IGSU a precizat că acea zonă este cea mai afectată de incendiile de vegetație din Grecia.
În cursul zilei de ieri, 20 iulie, modulul specializat de stins incendii de pădure al României a intervenit în sprijinul omologilor eleni, pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și pădure în zone din Nord-Vestul Atenei (Attica de Vest), unde au acționat până aproape de miezul nopții.
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în acțiunile derulate a fost mobilizat întreg modulul, inclusiv resursele care au plecat din România în data de 19 iulie.
Aproape 80 de pompieri, care au încadrat șase mașini de stingere a incendiilor de pădure,o mașină de stingere de capacitate mare, o cisternă cu capacitatea de 30 tone apă, o cisternă cu capacitatea de 10 tone apă și trei autospeciale de primă intervenție și comandă, au sprijinit forțele elene în acțiunile depuse pentru limitarea incendiilor.
Misiunile desfășurate de pompieri au constat în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și pentru alimentarea cu apă a altor autospeciale care acționau în zonele respective. Propagarea incendiului a fost favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările vântului.
Zona în care s-a acționat, Attica de Vest, este una dintre cele mai afectate de incendii, mai multe așezări fiind evacuate, având în vedere suprafețele afectate, viteza de propagare a incendiilor, precum și degajările foarte mari de fum.
Conform prognozei de risc pentru ziua de astăzi, 21 iulie, riscul apariției incendiilor de pădure este în continuare foarte mare - nivelul 4 (pe o scară de la 1 la 5, unde 5 este nivelul risc extrem).
Intervenția modulului are loc la solicitarea ofițerului elen, delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români, a mai precizat IGSU.
Citește și:
România, în flăcări! Sute de hectare au ars doar în ultimele 24 de ore în țară. Ce fac pompierii?
Atenționarea IGSU cu privire la codul galben de vijelii din Constanța! Ce ne recomandă pompierii?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii