Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:02 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost prezentate rezultatele proiectului pentru conservare-restaurare și punere în valoare a Cetății Halmyris, faza DALI

ro

28 Jun, 2022 10:15 1396 Marime text
Halmyris. Sursă foto: ZIUA de Constanța
  • Amintim că vestigiile sunt înregistrate pe Lista Monumentelor Istorice din România cu  codul TL-I-m-A-05844.01.

La 2,5 km de Murighiol, comună din nordul județului Tulcea, pe malul Dunării se află o cetate foarte importantă, una care spre fericirea turiștilor poate fi vizitată oricând. Numele ei este Halmyris, cetate a cărei poveste o puteți afla aici.

Luni, 27 iunie 2022, de la ora 15, la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32,  au fost prezentate rezultatele proiectului „Parcul arheologic Halmyris-Murighiol. Conservare-restaurare și punere în valoare a Cetății Halmyris faza DALI”, finanțat prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, subprogramul: Documentații tehnico-economice pentru restaurarea monumentelor istorice. Finanțatorul este Institutul Național al Patrimoniului.

Amintim că vestigiile sunt înregistrate pe Lista Monumentelor Istorice din România cu  codul TL-I-m-A-05844.01.

Proiectul, desfășurat în perioada 2021-2022, a fost realizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea în parteneriat cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București.

Pe lângă aspectele pur tehnice, acesta are și un rol semnificativ în conștientizarea potențialului sitului arheologic și în responsabilizarea comunității patrimoniale și a publicului larg asupra necesităților și valorificării turistice a cetății Halmyris.


Citește și:

#Dobrogea 143 – De la grecii din Milet la generația MillennialsHalmyris – cetatea unde au fost martirizați sfinții Epictet și Astion(galerie foto+video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii