Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au inceput inscrierile pentru BAC

ro

15 Dec, 2009 02:13 1068 Marime text
De ieri, au început înscrierile pentru Bacalaureat 2010 a elevilor din clasele a XII-a şi a celor care au absolvit liceul anii anteriori, însă nu şi-au susţinut examenele.

Deja pentru 8.178 de elevi constănţeni din seria curentă, din învăţământul de stat şi cel particular acreditat şi autorizat, profesorii diriginţi au început să întocmească tabele de înscriere, care cuprind opţiunile pentru probele de examen şi semnătura elevilor.

Potrivit inspectorului şcolar general, Elena Buhaiev, pentru candidaţii care au absolvit liceul în anii precedenţi, înscrierea se face în aceeaşi perioadă, însă la secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o.

Pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ cu acelaşi profil, stabilită de comisia judeţeană de bacalaureat din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului.

Elevii pot însă depune la înscriere şi o cerere de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine (Limba engleză: PET, FCE, CAE, CPE, BEC, IELTS, TOEFL, TOEIC, LCCI, ELSA; LCCI JETSET. Limba franceză: DELF, DALF, TCF, TEF. Limba germană: DSD, ZDj, ZD, TestDaF, etc. Limba italiană: CILS, CELI2, CELI3, CELI4, CELI5), însă şi o cerere de recunoaştere şi echivalare a rezultatelor obţinute la examene cu recunoaştere europeană pentru certificarea competenţelor digitale (ECDL Start sau ECDL Complet).

În plus, candidaţii care în una din clasele IX - XII au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării, şi care doresc echivalarea probei scrise de examen la disciplina obţinerii premiului, pot depune, în momentul înscrierii, la secretariatul unităţii de învăţământ dovezi privind obţinerea premiului la concursul/ olimpiada internaţională.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii