Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorizația de construire pentru blocul din Palazu Mare, suspendată de Tribunalul Constanța. Municitorii au ignorat decizia instanței (VIDEO)

ro

30 May, 2024 14:40 999 Marime text
  • Locatarii din două blocuri de Palazu Mare sunt disperați din cauza unei noi construcții.
  • Luni, 18 martie 2024, a picat o parte din gard și din zidul de susținere.
  • Firma care construiește pe strada Ionel Teodoreanu nr. 30 D din Palazu Mare este RENT MOB.RO SRL.
 
Cu toate că locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare au obținut în instanță suspendarea autorizației de construire pentru imobilul din vecinătate, munictorii continuă să lucreze în șantier.

„Azi, munictorii continuă să lucreze pe șantierul din vecinătate, cu toate că autorizația de construire a fost suspendată. Am sunat la polilție și am făcut o sesizare “, a declarat, pemtru ZIUA de Constana, Monica Roman, președintele Asociației de Proprietari "Gloria“.

Reamintim că autorizația de construire a fost anulată de instanță după ce, din cauza lucrărilor demarcate pentru construirea unui nou imobil, s-a produs o alunecare de teren și pereții locuințelor din vecinătate s-au crăpat.

Pe data de 16.04.2024, pe rolul Tribunalului Constanța, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul cu indicativul 2657/118/2024 și obiectul - suspendare executare act administrativ autorizaţia nr. 1020/09.11.2022.




Părțile dosarului aflat în stadiul procesural de fond sunt reclamații - Roman Cristina Monica, Rusu Mioara, Dumitrescu Lica, Zelca Georgiana,  Moroșan Ștefan,  Florea Liliana, Racheleanu George,  Bejinariu Gabriel,  Dinciu Daniel,  Tudorache Tudorel, Pîrvu Monica, Mocanu Dănuț, Moisei Bogdan Andrei,  Bîrsan Ionut,  Basanu Adrian, Ermalai Maria  Oana, Nae Ovidiu Lucian,  Stanescu Fanel Gabriel, Frol Alexandru, Andrei Irina Nicoleta  și pârâții SC Rent MOB.RO  SRL  și  Primarul Municipiului Constanța.
În ședința din 27.05.2024, magistrații au admis cererea.

„Admite cererea de suspendare formulată de în contradictoriu cu pârâţii Rent Mob.Ro SRL şi Primarul Municipiului Constanța. Suspendă autorizaţia de construire nr. 1020/09.11.2022 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Constanta în favoarea pârâtei Rent Mob.Ro SRL, până la pronunţarea pe fond asupra cererii având ca obiect anularea acesteia. Admite cererea de restituire a taxei judiciare de timbru formulată de reclamanţi şi dispune restituirea către aceştia a taxei judiciare de timbru în cuantum de 400 de lei, achitată nedatorat, conform chitanţei serie/nr. 60428/2024 0027992 din data de 08.05.2024, eliberată de SPIT-VBL Constanţa. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată astăzi, 27.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.Document: Hotarâre  - 27.05.2024“, se spune în soluția pe scurt.

 
 
Despre RENT MOB.RO SRL
 
Firma care construiește pe strada Ionel Teodoreanu nr. 30 D din Palazu Mare este RENT MOB.RO SRL. Societatea a obținut autorizația de construire nr. 1020 din data de 9.11.2022 – Construire imobul D+P+3 etaje, locuințe colective, împrejmuire teren și organizare de șantier. Potrivit actului de urbanism, investița urmează să fie gata pe data de 1.11.2026.
 
Conform datelor furnizate de platforma termene.ro, RENT MOB RO.SRL a fost înființată în anul 2017, are sediul social pe strada Unirii, nr. 83 din Constanța și se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
Firma este controlată de Guzu Ștefan, cu 99 % din capitalul social, și Bozonc Irina, cu 1 % din capitalul social. Administatorul firmei este Guzu Ștefan.


Potrivit termene.ro, Irina Bozonc este asociat si administrator la Sunny Mamaia SRL și administrator în  Alma Top Beton SRL și  Alma Creative Construct SRL. În anul 2022, RENT MOB.RO SRL, cu un singur salariat,  a avut o cifră de afaceri de 1.974.353 lei și un profit de 999.299 lei.


În luna martie 2024, s-au produs alunecări de teren


Primăria Constanța a eliberat în noiembrie 2022 o autorizație de construire pentru firma Rent Mob .Ro SRL, care dorea să investească pe strada Ionel Teodoreanu din Constanța.

Prin AC 1020 din data de 9 noiembrie 2022, societatea ridică un imobil D+P+3E locuințe colective, împrejmuire teren și organizare de șantier, pe strada Ionel Teodoreanu nr. 30D, municipiul Constanța. Autorizația are o valabilitate de 12 luni.

În luna martie 2024 locatarii din zonă au reclamat că din cauza lucrărilor au avut loc alunecări de teren. Oamenii susțin că nu se mai simt în siguranță în locuințele lor. Oamenii din zonă au anunțat autoritățile competente și precizau, pe bună dreptate, că nu se mai simt în siguranță în propriile locuințe.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat printr-un comunicat de presă la acea dată că polițiștii locali de la Serviciul Disciplina în construcții au mers la fața locului, au efectuat verificări și așteaptă răspunsul Inspectoratului de Stat în Construcții, instituția abilitată să exercite controlul de stat în domeniul construcţiilor.

„Construcția se edifică în baza unei autorizații de construire valabile. Autorizația a fost emisă în 09.11.2022, termenul de valabilitate al acesteia este de 12 luni, timp în care trebuiau începute lucrările de execuție autorizate. Vorbim despre construire imobil  D+P+3 E locuințe colective, împrejmuire teren și organizare șantier. Lucrările au început în data de 01.11.2023 și durata de execuție a acestora este de 36 de luni, a transmis Primăria Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

 



Citește și:

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța:Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)


Justiție Constanța: Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare au obținut în instanță suspendarea autorizației de construire pentru un imobil

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii