Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avertizare de călătorie în Bosnia și Herțegovina! Au fost emise avertizări cod roșu și portocaliu de fenomene meteo

ro

16 Jul, 2024 20:44 161 Marime text
foto: PexelsMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina (BiH) că autoritățile locale au emis un cod roșu de caniculă până la sfârșitul săptămânii curente pentru zona Herțegovina și un cod portocaliu pentru restul teritoriului BiH, din cauza temperaturilor zilnice ridicate de peste 42 grade și a ploilor torențiale intempestive.

Potrivit MAE, pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local: https://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/index.php, https://rhmzrs.com/.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: https://www.mae.ro/ (Sfaturi, alerte de călătorie), http://sarajevo.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/index_en.

Citește și: 

Temperatura resimțită la Constanța este de 46 de grade Celsius
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii