Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azilele groazei Două cămine de bătrâni, închise la Eforie! Ce rezultate au avut primele controale ale autorităților din Constanța

ro

11 Jul, 2023 13:40 2606 Marime text
foto: pexels Au început să fie efectuate controale la centrele rezidențiale din județul Constanța. În urma Ordinului emis de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost dispusă organizarea de controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, dar și în centrele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța.

Evidențele arată un număr total de 101 centre, cu 2.582 de beneficiari, care vor fi supuse acțiunilor de control, de luni, 10 iulie a.c. Acțiunile vor fi întreprinse de 5 echipe, formate din reprezentanți din 7 instituții - IPJ Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, AJPIS Constanța, ITM Constanța, CJPC Constanța, DSP Constanța și DSVSA Constanța, transmnite Instituția Prefectului Județul Constanța. Echipele mixte vor verifica condițiile de funcționare ale centrelor rezidențiale (de exemplu, IPJ Constanța va verifica pe linie de investigații criminale și economice, ITM Constanța va efectua verificări pe linie de protecție a muncii sau relații de muncă, fiecare instituție fiind concentrată pe specificul activității proprii).

Primele luate la puricat au fost cele din Eforie și Agigea, dintre care două centre au fost deja închise.

Centre verificate - 14 (3 public, 11 privat)
Total beneficiari - 376
Amenzi - 48 (valoare 796.300 lei)
Avertismente - 80


Sancțiunile au fost aplicate pentru starea mobilierului din centre, din motive de curățenie, instalații sanitare neconforme, produse expirate, depozitare necorespunzătoare, nerespectarea capacității centrului, funcționare fără autorizație de securitate de incendiu, lipsa documentației de specialitate.

Două cămine de bătrâni din localitatea Eforie Nord au fost închise, pentru funcționare fără autorizații.

Citește și:

Controale la azile!
Iată lista completă a centrelor rezidențiale din județul Constanța. Cine le administrează?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii