Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat special pentru respinsi

ro

05 Jul, 2003 00:00 1166 Marime text

Notificare venita in ultimul moment

Candidatii care au nu fost admisi la o proba scrisa au dreptul sa participe in continuare la examen * Pentru ca aceasta masura a fost luata de minister in ultima clipa, multi candidati aflati in aceasta situatie nu au mai participat la celelalte * Din aceasta cauza, astazi, la centrele de examen se sustin teste grila pentru candidatii carora nu li s-a permis participarea la restul probelor scrise * Ei nu au avut dreptul de solicita reluarea probei la disciplina la care nu au promovat # Indiferent de participarea si de rezultatele pe care le vor obtine candidatii la proba de astazi, cei aflati in aceasta situatie sunt considerati respinsi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2003 * De aceste notificari ale ministerului nu beneficiaza cei care au absentat sau care au fost eliminati din examen

Examenul de bacalaureat s-a incheiat ieri, la ultima proba fiind inscrisi aproximativ 6.700 de elevi. Aceasta proba nu a dat bataie de cap candidatilor care au promovat proba "e". In fata Colegiului National "Mircea cel Batran" din Constanta, mai multi parinti asteptau, ieri, cu nerabdare sfarsitul probei. I.M., unul dintre parintii care erau in fata colegiului, ne-a povestit ca spera ca, si de aceasta data, copilul se va descurca bine. "Pana acum nu am avut probleme, insa la aceasta proba avea unele dubii. Nu pentru ca nu era destul de pregatit, insa cred ca este vorba mai mult de nerabdarea lui de a termina cu bine examenul", a precizat I.M. In jurul orei 12.00 au si iesit primii candidati care au primit si nota. Mihai, elev la Colegiul National "Mircea cel Batran", care s-a numarat printre primii elevi, a spus ca desfasurarea bacalaureatului in aceasta forma este foarte bine aleasa pentru ca au scapat de emotii mai repede. "Am avut prieteni care au dat anul trecut bacalaureatul si de aceea ma bucur ca s-a terminat cu bine. Am obtinut medii destul de mari la teste si astept nota la limba romana. Oricum, cred ca o sa iau o nota buna", a povestit elevul.

Rezistenta, pentru cei din seriile anterioare

Conform declaratiilor reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, din cei 6.740 de elevi prezenti la proba "e" care a avut loc pe 3 iulie, 48 de elevi au fost respinsi, cei mai multi la disciplinele educatiei antreprenoriale, engleza si psihologie. Toti cei care au optat pentru educatie fizica au promovat, existand centre unde majoritatea notelor au fost 10. Astfel, la centrul de la Grupul Agricol Palas Constanta, 69 din cei 123 de candidati au obtinut calificativul maxim, iar la Liceul "Decebal" 60 au luat nota 10 si 49 nota 9, din cei 122 de elevi inscrisi. In acest an, a fost exclusa proba de rezistenta, exceptie facand candidatii din seriile anterioare, cei de la fara frecventa si seral, precum si cei de la Colegiul National "Constantin Bratescu". Un caz mai deosebit s-a inregistrat la Grup SNC, unde unei eleve i s-a facut rau. Pentru ca medicii au intervenit in cel mai scurt timp, eleva a reusit sa continue proba scrisa.

Astazi, proba scrisa

Inspectoratul Scolar Constanta a primit pe 4 iulie din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului o notificare, privind derularea examenului de bacalaureat. Astfel, candidatii care au fost respinsi la o proba scrisa au dreptul sa participe la oricare din celelalte probe. Cum ordinul a sosit in ultima clipa, majoritatea celor respinsi la una din probele scrise nu au mai participat si la celelalte. Din aceasta cauza, astazi, la centrele de examen se sustin teste grila pentru candidatii carora nu le-a fost permisa participarea la restul probelor scrise. Astfel, un elev care a fost respins la proba "d", ce a avut loc pe 2 iulie, si caruia i s-a refuzat participarea la examen in ziua urmatoare, a avut dreptul de a solicita sustinerea probei la care a fost refuzat. Solicitarile s-au facut in scris la centrele de examen, insa cum acest ordin a fost adus la cunostinta tarziu elevilor, multi nu s-au inscris. Candidatii nu au avut dreptul de a solicita reluarea probei la disciplina la care au fost respinsi. Indiferent de participarea si de rezultatele pe care le vor obtine candidatii la proba de astazi, cei aflati in aceasta situatie sunt considerati respinsi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2003. De aceste notificari ale ministerului nu au beneficiat cei care au absentat sau care au fost eliminati din examen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii