Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bagi rufe la mașina de spălat, seara? Ministrul Energiei vine cu recomandări

ro

15 Jul, 2024 19:47 363 Marime text
foto: Unspalsh Astăzi, 15 iulie 2024, în contextul perioadei deosebit de călduroase prin care trecem, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a prezidat Comitetul Ministerial pentru Sectorul Energetic.

Reprezentanții Comandamentului de Vară au făcut unele recomandări pentru toți consumatorii, printre care se numără și eficientizarea Consumului de Energie.

Încurajăm cetățenii să utilizeze energia electrică cu responsabilitate, evitând consumul excesiv în orele de vârf de seară (18:00 – 22:00); Recomandăm utilizarea aparatelor electrocasnice mari (mașini de spălat, uscătoare, etc.) în afara acestui interval. -a punctat sursa citată. 


România arde! 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizările de caniculă ce vizează întreaga țară. 

Astfel, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat valabilă în zilele de 15 și 16 iulie în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei

Conform ANM, în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

O avertizare Cod Roșu de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat valabilă în zilele de 15, 16 iulie în cea mai mare parte a țării. 

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.


Citește și:

Comitet Ministerial pentru Sectorul Energetic. Măsuri urgente în fața valului de căldură
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii