Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani mai mulţi din desaga CJC pentru lucrările de la Muzeul de Istorie

ro

12 Aug, 2011 01:14 2457 Marime text
suplimentare_muzeu_Muzeul_de_Istorie.jpgSC Savian Design SRL, firma care a elaborat serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru proiectul „HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa" a primit zilele trecute, de la CJC, încă o tranşă de bani, 106.000 de lei, fără TVA. Suplimentarea s-a dat fără a se publica în prealabil un anunţ de participare în SEAP, justificarea fiind legată de faptul că aceste servicii pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate. Contractul nr. 12662 a fost atribuit pe 4 iulie a.c. Contractul face parte din proiectul mare de reabilitare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, finanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul Major de intervenţie 5.1 „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Valoarea totală a lucrărilor pentru construcţia şi modernizarea muzeului au ajuns la 6.459.630,72 de lei, fără TVA, lucrările care au ajuns în braţele celor de la SC Mara Construct SRL, în afara serviciilor de publicitate câştigate de SC Expertissa SRL pentru 155.000 de lei, a celor de audit financiar luate de SC HLB Freemark Audit SRL pentru 59.992,5 de lei, de consultanţă - 194.782 lei, date SC Structural ING SRL. De asemenea, pentru acest amplu proiect au mai fost contractate şi serviciile de dirigenţie de şantier contra sumei de 116.176 lei, luate de SC Consult Primo Partener SRL.

Contractul privind lucrările de consolidare a clădirii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie a fost atribuit, prin licitaţie deschisă, chiar în ultima zi a lui 2010, Mara Construct fiind singura societate participantă. Asociat unic al firmei este Maria-Cătălina Căpăţînă. Maria-Cătălina Căpăţînă, fiica Sandei Ciocoiu, vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PSD şi şefă la SC Conpress Holding. Pe 1 mai 2010, Nicuşor Constantinescu a fost şi mare naş la nunta Mariei-Cătălina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion politrucu 12 Aug, 2011 04:08 cum si gasca ip3 nimic. de cand lungu e dilimandros au scapat haturile din mana.