Bărbat din Sibiu, prins în flagrant! Ce au depistat oamenii legii
Bărbat din Sibiu, prins în flagrant! Ce au depistat oamenii legii
11 Aug, 2023 15:28
ZIUA de Constanta
1183
Marime text
- La data de 10 august 2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în vârstă de 29 de ani, imediat după ce a remis suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliție din cadrul IPJ Sibiu - Postul de Poliție Marpod.
La data de 10 august 2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în vârstă de 29 de ani, imediat după ce a remis suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliție din cadrul IPJ Sibiu - Postul de Poliție Marpod, transmite un comunicat din partea Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.
În fapt, bărbatul în vârstă de 29 ani a remis suma de 1.000 de euro, cu titlu de mită, unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Marpod pentru a-l determina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu și să conducă cercetările, în dosarul penal în care inculpatul era cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis, într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea acestei infracţiuni.
Astfel, la data de 10 august 2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
De asemenea, în cursul zilei de astăzi, 11 august 2023, procurorul a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Alba Iulia.
„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.
Citește și:
Grupări infracționale, destructurate de polițiștii și procurorii din Bistrița-Năsăud. Ce au descoperit autoritățile
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii