Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bazinul acoperit al Delfinariului va purta numele lui Mark

ro

01 Jun, 2010 02:33 3082 Marime text
cap_2.jpgPe 1 iulie, reprezentanţii Delfinariului din Constanţa vor organiza o activitate în memoria delfinului Mark, numită „Ziua morţii lui Mark". Cu acest prilej, directorul Delfinariului, Adrian Mînăstireanu, va dezveli o piatră sculptată cu chipul delfinului, pe care o vor aşeza la intrare. Acesta ne-a declarat, de asemenea, că bazinul interior în care Mark şi-a petrecut ultimii ani, va purta numele acestuia.

marc_-_adrian_manastireanu.jpgDelfinul Mark şi-a dat ultima suflare anul trecut, în seara de 1 iulie, din cauza unei hemoragii pulmonare. Ar fi împlinit pe data de 28 august vârsta de 33 de ani. Mark era un exemplar din specia Tursiops truncatus ponticus, cea mai mare specie de delfini care trăiesc în Marea Neagră.

„Delfinariul s-a bucurat de Mark timp de 24 de ani, fiind răsfăţatul personalului. Era bucuria copiilor. Încă ne este extrem de greu fără el şi îi simţim lipsa. Sperăm totuşi ca noile vedete ale Delfinariului să aducă din nou veselia şi entuziasmul pe chipul copiilor", ne-a povestit Adrian Mînăstireanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii