Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul acțiunilor polițiștilor de frontieră în ultimele 24 de ore. Precizări

ro

24 Aug, 2024 11:13 205 Marime text
Polițist de frontieră/ Sursa foto: Poliția de Frontieră





 
  • În data de 23.08.2024, polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) pentru peste 440.000 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 128.000 de mijloace de transport care au tranzitat fro­ntiera.

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră,pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar și prin cele aeriene și maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalitățile de intrare în țară pentru 175.119 persoane. Totodată, au intrat în țară 49.696 mijloace de transport.

„În urma constatării faptelor ilegale de către polițiștii de frontieră, au fost aplicate amenzi în valoare de 41.100 lei și au fost ridicate în vederea confiscării, bunuri în valoare de aproximativ 980.000 lei, care au fost oprite de la comercializare, cu scopul de a proteja consumatorii”, spun polițiștii de frontieră.

De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 34 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 25 cetăţeni români din diferite motive legale.

Reamintim faptul că autoritatile bulgare efectuează lucrări de reparații pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că timpii de așteptare prin PTF Giurgiu vor fi ridicați, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze aplicația Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează:

-pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
-pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
-pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
-pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.


La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, sunt suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.
 
Citește și
Posturi vacante scoase la concurs de Poliţia de Frontieră. 89 de posturi sunt disponibile la Garda de Coastă
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii