Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:01 11 02 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul activității IPJ Constanța în anul 2024

ro

10 Feb, 2025 14:21 193 Marime text

Sursa foto: Ziua de Constanța






Obiectivele urmărite de IPJ Constanța, în cursul anului 2024, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost, cu prioritate, „menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea tuturor formelor de criminalitate, precum și asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale, dar și intensificarea activităților ce vizează traficul și consumul de droguri”, potrivit unui comunicat al instituției.
 
Resursele umane
 
Conform IPJ Constanța, la finalul anului 2024, gradul de ocupare a funcțiilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, a fost de aproximativ 74% 

 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost încadrați 318 ofițeri și agenți de poliție, absolvenți ai școlilor de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne, din sursă externă sau în urma promovării concursului de trecere în corpul ofițerilor.

 
Logistic

Pe parcursul anului anterior, pe lângă activitățile curente pe linie logistică, au fost continuate măsurile pentru dotarea polițiștilor, cu precădere a celor din structurile operative.
 
Totodată, au fost renovate o serie de clădiri din patrimoniul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Siguranța Școlară și Prevenirea Criminalităţii
 


În anul 2024, polițiștii Serviciului Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au avut ca prioritate de acțiune prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe prevenirea disparițiilor/plecărilor voluntare, a abuzurilor sexuale și a victimizării prin trafic ori consum de droguri și trafic de persoane.
 
Totodată, polițiștii au acționat pentru prevenirea violenței domestice, a criminalității informatice și a consumului de substanțe psihoactive.
 
În acest sens, au fost derulate campanii în cadrul cărora au fost desfășurate 2.842 de activități preventive cu 137.821 beneficiari.
 
Dintre proiectele de prevenire semnificative amintim „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția.”, ,,Școala Siguranței Tedi”, „Proiectul Fără Discriminare”, „Scuzele nu schimbă realitatea”, pentru prevenirea violenței domestice, dar și Campania Sărbători în Siguranță.
 
 
Citește și
Cal chinuit în mod repetat de un tânăr de 23 de ani, din comuna Băbiciu, județul Olt (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii