Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul intervențiilor polițiștilor din cadrul IPJ Constanța în minivacanța de Rusalii

ro

25 Jun, 2024 14:48 318 Marime text






 
  • În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, peste 300 de polițiști din structurile operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, folosind aproximativ 150 de autospeciale și 15 aparate radar,  au acționat zilnic pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică și desfășurarea unui trafic rutier în condiții de siguranță.
 
 
Potrivit IPJ Constanța, în această perioadă,  polițiștii au intervenit la 865 de evenimente, în sprijinul cetățenilor, 778 dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112, și au desfășurat peste 230 de acțiuni pentru asigurarea climatului optim de ordine și siguranță publică.
 
 
De asemenea, în cadrul acțiunii Blocada, au fost legitimate aproximativ 4.400 de persoane, au fost verificate peste 2.900 de vehicule și au fost organizate 118 filtre rutiere.
 
 

„Au fost testați cu aparatul etilotest 1.540 de conducători auto și 367 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.

 
 
Polițiștii au constatat 1.358 de contravenții, pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 799.000 de lei”, transmit polițiștii.
 
 
Au fost constatate 28 de infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 104 șoferi, față de care a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise ori pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.
 
 
De asemenea, au fost oprite din a circula 67 de vehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
 
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost depistate patru persoane urmărite la nivel national și au fost dispuse cinci măsuri preventive.
 
 

„Menționăm că și în perioada următoare, marcată de deschiderea sezonului estival, efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt pregătite pentru a-și îndeplini principala misiune, aceea de a asigura siguranța cetățenilor”, precizează sursa citată.

 
 
 
Citește și
 LIVE TEXT Cadrele M.A.I. din județul Constanța prezintă bilanțul din minivacanța de Rusalii (Galerie FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii