Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul IPJ Constanța din ultima săptămână. Majoritatea infracțiunilor, pe fondul conflictelor spontane și consumului de alcool

ro

29 Jun, 2024 21:24 323 Marime text







Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, privind un val de violențe ce ar fi avut loc pe litoral, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța face  următoarele precizări.

În ultimele șapte zile, aproximativ 3.400 de polițiști din structurile operative au desfășurat peste 350 de acțiuni pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică în județul Constanța. 

Au fost constatate 357 de înfracțiuni, pentru care au fost întocmite tot atâtea dosare penale, și au fost luate 17 măsuri preventive.

Menționăm că majoritatea infracțiunilor săvârșite cu violență au avut loc pe fondul unui conflict spontan sau al consumului de băuturi alcoolice, în condițiile afluxului mare de turiști pe litoralul Mării Negre.

Punctual, menționăm unele dintre spețele care au fost intens mediatizate.

Astfel, la data de 23 iunie a.c., polițiștii Poliției Orașului Eforie au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane s-ar fi agresat fizic reciproc pe faleză.

În scurt timp, toate persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate și conduse la sediul Poliției, conform IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Persoanele vătămate nu au depus plângere. 

La aceeași dată, o femeie ar fi fost amenințată, în urma unui conflict spontan în trafic, pe D.N. 39, de un alt șofer, care ar fi părăsit locul faptei, mai precizează sursa.

În doar câteva ore, acesta a fost identificat ca fiind un bărbat, din municipiul Ploiești, județul Prahova.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare. 

La data de 27 iunie a.c. în jurul orei 03.05, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Ștefăniță Vodă ar fi avut loc o agresiune fizică, între două persoane, pe fondul unui conflict spontan. 

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și au identificat un bărbat, de 20 de ani, cel de-al doilea părăsind locul faptei.

La scurt timp, a fost identificat și acesta de către polițiști.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

La data de 27 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța  au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unei universități din municipiul Constanța, ar fi avut loc un incident între un cadru didactic și un student care, nemulțumit de nota obținută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. 

În mai puțin de două ore, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat și depistat de polițiști.

Așa cum am mai comunicat public, în aceeași zi, a fost reținut de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru săvârșirea infrațiunii de tentativă la infracțiunea de omor. 

Ulterior, față de acesta instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Conform sursei citate, în toate cazurile menționate s-a acționat cu operativitate, persoanele bănuite au fost identificate în scurt timp și, față de acestea, au fost luate măsuri legale.

„Menționăm că efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța sunt în măsură să-și îndeplininească principala misiune, aceea de a asigura siguranța cetățenilor.

Dispozitivele de ordine și siguranță publică au fost suplimentate, înclusiv cu polițiști delegați de la alte inspectorate de poliție județene,  și adaptate în funcție de evoluția situației operative, fiind pregătite să intervină și să asigure măsuri legale în orice situație.

De asemenea, reamintim faptul că, peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, suplimentar față de dispozitivele curente, pe litoralul românesc, pentru un sezon estival în siguranță.

Din dispoziția conducerii MAI, începând din acest sfârșit de săptămână, în stațiunile de la malul Mării Negre vor fi detașate efective din toată țara, care vor acționa alături de colegii din județul Constanța, până la începutul lunii septembrie, pentru eficientizarea misiunilor și creșterea gradului de siguranță, gestionarea situațiilor de urgență și asigurarea asistenței medicale într-un timp cât mai scurt.

Cei peste 630 de polițiști și 450 de pompieri, împărțiți în două serii, sunt pregătiți să intervină în orice situație în care este perturbată ordinea și liniștea publică sau există un pericol pentru cetățeni.”, se arată în comunicatul remis



Citește și
Șofer drogat depistat în trafic pe DN 3, în comuna Băneasa, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii