Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul minivacanței prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale. Unde au intervenit salvatorii tulceni

ro

18 Apr, 2023 12:45 1107 Marime text
foto cu rol ilustrativ
În minivacanța prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale, pompierii militari tulceni au monitorizat în permanență evoluția situației în teren, iar la nevoie, au dispus măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.

 Aproximativ 70 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta“ al județului Tulcea, cu mijloacele tehnice din dotare, au fost zilnic la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență.

Începând de vineri, 14 aprilie, și până în această dimineață, salvatorii militari au acționat în 30 de misiuni, dintre care 3 misiuni  pentru stingerea incendiilor, 20 de misiuni pentru acordarea primului ajutor medical, 5 misiuni pentru asistență medicală de urgență, o activitate de recunoaștere la obiectivele de cult și o activitate pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor., transmite ISU Delta Tulcea.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii tulceni, amintim:
 
 - Vineri, 14 aprilie 2023, salvatorii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, produsă de izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Tulcea.

Ajunși la locul evenimentului, aceștia au procedat la localizarea și lichidarea focului, iar o echipă de pompieri a pătruns în locuință pentru recunoaștere și salvare.

În interior, a fost găsită o persoană de sex masculin, surprinsă de flăcări, care a fost extrasă și predată echipajelor SAJ care i-au acordat primul ajutor medical., mai transmite sursa citată. 


Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat electric de încălzire lăsat nesupravegheat.

Pentru preîntâmpinarea producerii unor situații de urgență generate de folosirea improvizațiilor electrice și utilizarea defectuoasă a mijloacelor de încălzire, Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea recomandă cetățenilor următoarele măsuri de prevenire:
  • Nu amplasați aparatele de încălzit electrice în apropierea materialelor combustibile deoarece, un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
  • Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele de încălzire electrice defecte;
  • Nu lăsați sursele de încălzire nesupravegheate;
  • Nu folosiți improvizații; pentru remedierea defecțiunilor constatate la aparatele și instalațiile electrice defecte, apelați la specialiști sau la persoanele autorizate; 
- Duminică, 16.04.2023, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de Pompieri Babadag și un echipaj SVSU local au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Jurilovca, județul Tulcea.

În urma focului, a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 mp iar cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 
- Pompierii militari au mai fost solicitați să intervină în data de 18.04.2023, în jurul orei 03:00, la un incendiu produs la o casă de locuit, în localitatea Jijila.

Către locul evenimentului, s-au deplasat două echipaje din cadrul Secției de pompieri Măcin, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiu se manifesta violent, cu degajări mari de fum la o încăpere a locuinței. Din fericire, nu au existat victime surprinse de flăcări. Cauza probabilă de producere a focului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul., a mai precizat ISU Delta Tulcea. 

 
Pe linie preventivă, premergător Sărbătorilor Pascale, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a derulat verificări la unitățile de cult unde se preconiza a se înregistra o afluență de participanți și la unitățile de alimentație publică. Inspectorii de prevenire au avut în atenție exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, menținerea liberă a căilor de evacuare și dotarea cu stingătoare a clădirilor.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii