Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul misiunilor IGSU din ultimele 24 de ore Constanța, pe locul 2 în topul cu cele mai multe solicitări de sprijin din partea echipajelor SMURD

ro

12 Jul, 2022 10:14 864 Marime text
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore, foto: IGSU
Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.586 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (11.07.2022).

La nivel național, 1.332 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (272 cazuri), urmată de județele Constanța (82 cazuri), Mureș (62 cazuri), Sibiu (58 cazuri) și Timiș (57 cazuri). 

În ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 108 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 138 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 108 de incendii care au avut loc ieri la nivel național, 72 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate peste 270 ha de teren. 


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.  În urma acestor evenimente, 4 persoane și-au pierdut viața în județele Bistrița-Năsăud, Timiș și Vaslui (2).

În perioada de referință, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise transmise 14 mesajede avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice,în județele Argeș (1),Bacău (2), Brașov (3),Buzău (1),Covasna (1), Harghita (4), Prahova (1) și Vâlcea (1)., transmite IGSU. 

 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

 -O misiune care a necesitat efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri seara, în județul Mehedinți, când colegii noștri au fost solicitați pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o pensiune de pe raza localității Gruia. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că focul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă pe o suprafață de aproximativ 200 mp. După mai multe ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime.

-O intervenție complexă a avut loc tot ieri seară, în județul Vaslui, atunci când salvatorii au acționat pentru gestionarea unui grav accident rutier. Acesta s-a produs pe DN 24A, pe raza localității Popeni, între un autotren, un autoturism și un atelaj hipo. În urma acestui eveniment au rezultat 11 victime. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Primele echipaje medicale ajunse la fața locului au găsit  2 persoane decedate - leziuni incompatibile cu viața, 2 victime rănite grav, 5 victime conștiente cu politraumatisme și 2 persoane rănite ușor.

Colegii noștri au acordat primul ajutor victimelor, ulterior acestea au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate., mai recizează IGSU. 


Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

Totodată, în data de 11.07.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 368 de pompieri și 208 de mijloace tehnice.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., este mesajul sursei citate. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii