Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:42 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Sea Tall Ships Regatta 2016. Marile veliere se întorc la Constanţa (galerie foto)

ro

07 Sep, 2015 00:00 4298 Marime text
Echipa Tall Ships România a anunţat că au fost stabilite datele pentru a doua ediţie a Black Sea Tall Ships Regatta.

Marile veliere vor vizita din nou Constanţa în 2016, în perioada 8 - 11 septembrie. Succesul primei ediţii a oferit Constanţei şi echipei de organizare avantajul de a fi primul port în regată şi de a putea programa evenimentul cât mai aproape de sezonul estival şi în perioada vacanţei şcolare, în primul sfârşit de săptămână al toamnei 2016. Traseul regatei din 2016 va fi Constanţa - Novorossiysk - Soci - Varna. „Colaborăm cu Sail Training International (STI) şi cu celelalte porturi organizatoare pentru a atrage o flotă cât mai mare de veliere în Marea Neagră şi contăm totodată pe participarea navei-şcoală «Mircea» şi a goeletei «Adornate», participante din partea României şi la SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2015. De asemenea, ne dorim la start cât mai multe veliere româneşti. Suntem convinşi că toţi cei care ne-au fost alături în organizarea primei ediţii vor dori să continuăm împreună acest minunat eveniment. Considerăm că Black Sea Tall Ships Regatta face cinste oraşului şi ne defineşte ca urbe la mal de mare, contribuind atât la spiritul comunităţii locale, cât şi la bunăstarea ei pe termen lung“, au declarat reprezentanţii Tall Ships România.

Educaţie, cultură, tradiţie, aventură şi dezvoltare personală


Training International (www.sailtraininginternational.org), partenerul internaţional în organizarea Black Sea Tall Ships Regatta, este un ONG din Marea Britanie cu activitate de peste 50 de ani în întreaga lume, ce are ca scop dezvoltarea şi educarea tinerilor prin instruire în navigaţia cu pânze, indiferent de naţionalitate, cultură, religie, gen ori provenienţă socială. În cadrul activităţii de sail training, tinerii participanţi se confruntă cu multe provocări dificile, atât fizice, cât şi emoţionale. Este o activitate care inspiră încredere în sine, responsabilitate şi dezvoltă dorinţa de a-ţi asuma riscuri controlate. Majoritatea celor care se angajează în această activitate o caracterizează drept o experienţă profundă de viaţă. Regata promovează navigaţia cu vele ca sursă de educaţie, cultură, tradiţie, aventură şi dezvoltare personală. SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 a adus pentru prima dată în Constanţa cele mai frumoase veliere din lume. În mai 2014, Constanţa a ajuns pe harta marilor regate.

O experienţă de neuitat

Trei zile de sărbătoare în Portul Constanţa au marcat finalul unui eveniment cum n-a mai văzut această parte de Europa. 13 dintre cele mai frumoase şi mai mari veliere ale lumii s-au întrecut, în perioada 30 aprilie - 27 mai 2014, în două curse, prima, de la Varna la Novorossiysk, iar cea de-a doua, de la Soci la Constanţa. România a fost reprezentată în Regata Mării Negre de nava-şcoală „Mircea“ şi de goeleta „Adornate“, ambarcaţiuni care au adus mândrie ţării noastre prin rezultatele obţinute. 13 veliere, un kilometru de nave, echipaje formate din peste 1.000 de persoane, 20 de naţionalităţi, 300 de persoane implicate în organizare, buget de aproximativ 500.000 de euro şi peste 115.000 de vizitatori - aşa se pot descrie cele trei zile de sărbătoare organizate la Constanţa cu ocazia încheierii SCF Black Sea Tall Ships Regatta, în 2014.
 
Sursa: Voceaconstantei.ro


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii