Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombardiere americane, în misiune la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu (FOTO)

ro

22 Jul, 2024 10:02 270 Marime text
Sursa foto: Facebook






Două avioane B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene SUA, repartizate unitătii 2nd Bomb Wing, de la Baza Forțelor Aeriene din Barksdale, Louisiana, au aterizat duminică la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu, în România, pentru desfășurarea misiunii Bomber Task Force Europe 24-4.
 
În timp ce zburau în spațiul aerian internațional și în conformitate cu dreptul internațional, bombardierele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave rusești deasupra Mării Barents, aproximativ la ora 8.00, ora Europei Centrale. Aeronavele americane nu și-au schimbat cursul de zbor ca urmare a interceptării și au continuat traseul de zbor programat fără incidente, în acest fel bombardierele B-52 și-au îndeplinit misiunea planificată în prealabil, care a inclus integrarea alături de avioanele de luptă NATO înainte de a ateriza la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, se arată într-un  comunicat al MApN.
 
În timpul desfășurării misiunii, bombardierele vor funcționa cu numele a 20-a Escadrilă Expediționară de Bombardament (20th Expeditionary Bomb Squadron) și va fi integrată cu Aliații NATO și alți parteneri internaționali pentru punerea în comun a capabilităților și asigurarea angajamentelelor de securitate din aria de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.
 
Aceasta este prima dată când bombardiere strategice americane operează din România.
 
„În contextul global de astăzi, este vital să fim pregătiți pentru a oferi o gamă largă de capabilități viabile de la distanțe mari. Această reeditare a Bomber Task Force oferă o oportunitate excelentă de a ne perfecționa tacticile, tehnicile și procedurile agile de luptă”, a declarat Generalul James Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA în Europa – Forțele Aeriene SUA în Africa (USAFE-AFAFRICA). „Prin eforturi de colaborare cu aliații noștri, SUA permit trupelor noastre să combată amenințările actuale și viitoare.”
 
Statele Unite își demonstrează constant angajamentul față de aliații și partenerii NATO prin misiuni Bomber Task Force (BTF). Prin aceste misiuni, USAFE-AFAFRICA asigură angajarea dinamică a forțelor de luptă în teatrul european, oferind predictibilitate strategică și asigurări aliaților și partenerilor, contribuind în același timp la descurajarea adversarilor, printr-o imprevizibilitate operațională mai ridicată pentru potențialii inamici.
 
„Statele Unite sunt dedicate să lucreze alături de aliații și partenerii noștri NATO de-a lungul Flancului Estic pentru a ne asigura că avem abilitățile consolidate și capacitățile de coordonare necesare pentru a menține siguranța, securitatea și stabilitatea regională”, a adăugat Hecker.
 
Conform sursei, misiunile periodice și de rutină ale bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care Statele Unite și NATO sunt pregătite și bine echipate pentru a lucra împreună cu aliații și partenerii națiunii gazdă pentru a descuraja amenințările și a apăra Alianța.

 
Citește și
Forțele Aeriene Române, la final de misiune în Macedonia de Nord. 21 de misiuni de stingere a incendiilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii