Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bootcamp STS 2024. Cea mai modernă școală de vară organizată de STS pentru viitorii profesioniști IT&C

ro

29 Jul, 2024 14:14 156 Marime text
Sursă foto: STS

20 dintre cei mai buni studenți de la facultățile cu profil tehnic din România trăiesc, începând de astăzi, șapte zile de experiențe IT&C și activități hands-on care îi pregătesc să cucerească viitorul tehnologiei. În această aventură din domeniul comunicațiilor și tehnologiei informației sunt ghidați de inginerii și specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale, care organizează, pentru a treia oară, în perioada 29 iulie - 4 august 2024, școala de vară Bootcamp STS, transmite un comunicat de presă din partea Serviciului de Telecomunicații Speciale.
 
În prima zi, studenții au descoperit Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov, unde au văzut cum este construită arhitectura tehnică a Serviciului de urgență 112 și au avut ocazia să cunoască activitatea operatorilor STS care preiau apelurile de urgență.
 
Tot astăzi, în premieră, cei 20 de studenți au avut acces în Centrul de Management al Rețelelor (NOC-STS), locul de unde sunt ținute sub observație, 24/7, infrastructurile, rețelele și echipamentele STS și de unde este asigurată intervenția în situația unor incidente la nivelul rețelelor și sistemelor securizate de telecomunicații speciale. În plus, studenții au avut oportunitatea să fie față în față cu specialiștii în securitate cibernetică din cadrul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS) de unde sunt gestionate toate tipurile de incidente și amenințări din spațiul cibernetic.
 
Programul continuă în județul Brașov. Întreaga săptămână participanții vor aprofunda împreună cu specialiștii STS cunoștințe și abilități practice în domenii critice precum securitatea cibernetică, administrarea rețelelor, dezvoltarea software și managementul proiectelor IT, blockchain, centre de date, cloud computing, rețelistică, servicii securizate de comunicații voce-video-date, INFOSEC, infrastructuri critice și multe altele. Cei 20 de studenți vor avea parte și de exerciții în teren, unde, împreună cu Salvamont Brașov și cu ajutorul autospecialelor de multiservicii ale STS, vor asigura comunicații securizate.
 
Tinerii selectați să participe la Bootcamp STS sunt studenți la cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară: Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea din Oradea, Universitatea București, Academia Tehnică Militară din București și Academia Forțelor Terestre din Sibiu.
 
Bootcamp STS 2024 se înscrie în seria evenimentelor prin care STS contribuie la consolidarea educației noilor generații de specialiști IT&C, prin oferirea accesului la cele mai noi tehnologii și instrumente de învățare.
 
Partenerii Bootcamp STS 2024 sunt: Bitdefender, BCR și CEC Bank, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă. Peste 3500 de apeluri înregistrate la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii