Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brătianu, umilit din nou de Mazăre

ro

13 Sep, 2010 01:32 2139 Marime text
cap_4.jpgConflictul dintre Radu Mazăre şi Matei Brătianu s-a încheiat prin împăcarea părţilor sau poate că deputatul aşteaptă momentul potrivit pentru a plăti „poliţele".

O nouă melodramă siropoasă marca PSD s-a încheiat odată cu Conferinţa judeţeană a PSD. Toată povestea dintre Radu Mazăre şi Matei Brătianu a început în momentul când cel din urmă a devenit deputat PSD de Constanţa. După aproape doi ani de colaborare, a intervenit trădarea.

Matei_Bratianu.jpgMatei Brătianu avea să înşele încrederea PSD-ului şi pe Radu Mazăre. Acesta a încercat o trecere la PDL, în schimbul unor favoruri îndreptate către angajaţii Poştei Române, ale căror interese le reprezenta înainte de alegerile parlamentare, şi nu numai. Între timp, cele două părţi nu s-au înţeles, iar negocierile au ajuns la urechile edilului din Constanţa, acesta fiind foarte dezamăgit de acţiunile colegului său. În momentul alegerilor organizaţiei municipale a PSD, Mazăre i s-a adresat lui Brătianu cu apelativul „jitie trădătoare", punându-i în vedere şi faptul că „data viitoare nu mai pupă" un al doilea mandat de parlamentar, partidul muncind intens pentru ca acesta să fie ales deputat. Cu câteva zile în urmă, când au avut loc alegerile organizaţiei judeţene a PSD, ceea ce părea a fi o dispută ireconciliabilă, s-a rezolvat imediat. Astfel, Radu Mazăre, a depus armele. „Îl chem şi pe domnul deputat Brătianu să vină la prezidiu. Mai este un scaun liber, înţeleg că s-a căit şi că vrea să apuce pe un drum prin care să ne demonstreze că a fost o rătăcire atunci. Nu se călugăreşte, că nu avem nevoie de călugări acum. Avem nevoie de luptători, de cât mai mulţi oameni care să fie lângă noi", a declarat Mazăre. Se pare că marele lider de la Constanţa l-a graţiat pe Brătianu şi l-a scos de pe lista celor supuşi decapitării. Şi iarăşi, deputatul a fost umilit de către Mazăre, care, în mărinimia lui, l-a iertat. Iar Matei Brătianu nu a reacţionat în niciun fel, complăcându-se în situaţia creată. Care dintre cei doi are o motivaţie mai puternică să treacă incidentul sub tăcere? „Jitia" sau iertătorul? Dacă ne gândim că într-o lună urmează votul pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului, atunci înţelegem de ce fiecare vot alături de opoziţie este important, chiar şi cel al trădătorului Brătianu. Dar şi tăcerea acestuia la acuzele care i se aduc poate însemna că păstrează răzbunarea pentru luna octombrie?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii