Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Broșura evenimentului Descoperă programul complet organizat de Zilele Constanței! (DOCUMENT)

ro

15 May, 2024 16:26 3824 Marime text

A început numărătoarea inversă până când se dă startul maratonului de evenimente dedicate Constanței. Joi, 17 mai, ne vom face încălzirea pentru 5 zile de poveste.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, pentru cei foarte matinali, încă de la primele ore ale dimineții, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” va vernisa expoziția claselor de pictură din cadrul Facultății de Arte, catedra Arte Vizuale „Orizonturi citadine”.

Începând cu ora 09:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța își deschide larg și gratuit porțile și ne așteaptă să-i vizităm expozițiile de bază și temporare, iar între orele 11:00-14:00 va avea loc evenimentul cultural „MVSEUM CVL - 145 de ani de activitate muzeală la Constanța“.

În secțiunea Documente a materialului puteți consulta broșura evenimentului. 

Obiectele de patrimoniu găzduite de Muzeul de Artă Populară Constanța pot fi admirate și descoperite pe tot parcursul zilei în mod gratuit, iar de la ora 10:00, timp de mai bine de 2 ore vor fi organizate ateliere de pedagogie muzeală în cadrul cărora se vor picta icoane pe sticlă cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena”. De asemenea, la Muzeul de Artă Constanța va fi organizat atelierul de artă muzeală „Descoperă Constanța prin Artă și Cultură“.„De la ora prânzului până aproape de miezul nopții vă invităm pe bulevardul Tomis, între Miga și Lupoaică unde vom avea STREETFOOD cu 29 Food Trucks și multe activități captivante pentru copii. Mai exact, de la ora 12:00 până la ora 20:00 cei mici vor descoperi, iar cei mari vor retrăi jocurile copilăriei. De la ora 14:00 la 16:00 picii vor face cunoștință cu mascotele Minnie și Mickey, iar de la 18:00 la 20:00 Tom & Jerry vor anima bulevardul. De la ora 16:00 vom avea ateliere Usborne Montessori pentru copii - Art & Storytelling at the Farm. Pe tot parcursul zilei, atmosfera va fi întreținută de DJ KuKy.

Ateliere dedicate copiilor, plus momente teatrale de reconstituire documentar-istorică vor fi organizate în fiecare zi și în diferite cartiere ale Constanței. De la ora 17:00 vom fi prezenți în parcul din Poarta 6, unde, pe lângă ateliere, CSM va organiza o multitudine de activități sportive“ - au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.În același timp, pe Faleza Cazino va avea loc caravana stradală „CARUL LUI THESPIS”, organizată cu sprijinul Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța.

Evenimentele zilei se vor încheia cu concertul organizat în Piața Ovidiu, unde vor încinge atmosfera Anișoara & Iuliana Beregoi, Jean Gavril și The Motans.

Sărbătoarea Zilei Constanței va continua până pe 21 mai cu evenimente de toate tipurile.

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, iar intrarea este liberă. 


Citește și:

Ateliere de pictură pe sticlă, la Muzeul de Artă Populară Constanța, de Zilele Constanței
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii