Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucate tradiţionale de Paşti şi pentru pacienţii rămaşi internaţi la SCJU

ro

22 Apr, 2011 00:00 2040 Marime text
Cantina.jpgAşa cum şi-a obişnuit pacienţii la fiecare sărbătoare creştinească mare, conducerea cantinei care pregăteşte mesele celor aproape 1.000 de pacienţi internaţi la SCJU, vine şi în acest Paşti cu câteva surprize pentru bolnavii care au fost nevoiţi să rămână zilele acestea.

Conducerea SC Arimex Comexim 2000 SRL se pregăteşte cu seriozitate şi cu interes la fiecare mare sărbătoare astfel încât pacienţii rămaşi internaţi de Sărbătoarea Naşterii Domnului ori cea a Învierii să fie o bucurie şi pentru ei. În aceste zile, chiar şi din alocaţia zilnică aşa cum este ea mică, dar şi cu ajutorul unor prieteni, mai mari aşa cum sunt cei de la Dobrogea Grup - un ajutor de nădejde de fiecare dată, managerul Arimex Comexim a reuşit să gătească bucate alese.

Duminică, în prima zi de Paşti pacienţii vor primi bucatele pe care orice creştin român le are pe masă: ouă roşii, cozonac, pască, caş dulce, ridichi. Cozonacii, 350 la număr oferiţi de Dobrogea Grup, sunt asiguraţi ca de fiecare dată, gratuit, şi în prima zi de Paşti şi în a doua zi. De pe mese nu vor lipsi drobul, stufat de miel¸ salată de ton cu legume - pentru cei care sunt la regim. Iar pentru cei care nu servesc astfel de carne, bucătăresele vor pregăti şi friptură de vită la tavă cu legume gratinate, supă de legume cu crutoane, dar şi ciorbă de cartofi cu afumătură. Şi a doua zi de paşte pe lângă aceste produse tradiţionale, se va găti produse mai ales bazate pe carne de curcan: spaghete în sos cu carne de curcan şi friptură la tavă de curcan. Aşa cum se întâmplă în mod normal, înainte ca preparatele să fie împărţite, la masa de prânz, un preot va oficia o slujbă de sfinţire a produselor pentru ca şi cei care nu au putut ajunge la slujba de Înviere să fie binecuvântaţi.

Nu numai bolnavii vor avea parte de bucate alese. Şi la copii de la secţia de pediatrie va veni iepuraşul cu pachete cu dulciuri, dar şi jucării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii