Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:53 05 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucuria dulce a lui Moș Nicolae. Rețete de prăjituri care aduc magia sărbătorilor

ro

04 Dec, 2024 20:43 256 Marime text
 
foto: Unsplash Sosirea lui Moș Nicolae este momentul perfect pentru a umple casa cu aroma prăjiturilor proaspăt coapte. Copiii așteaptă cadourile în ghetuțe, iar adulții se pot răsfăța cu deserturi speciale.

 Iată câteva rețete delicioase care vor aduce zâmbete pe chipurile tuturor.

1. Fursecuri cu scorțișoară și glazură de zahăr

Ingrediente: 200 g unt, 150 g zahăr, 1 ou, 300 g făină, 1 linguriță scorțișoară, zahăr pudră pentru glazură.
Preparare:

Amestecați untul cu zahărul până devine o cremă fină, adăugați oul și făina cernută cu scorțișoara.
Formați fursecuri și coaceți-le la 180°C timp de 10-12 minute.
După ce s-au răcit, decorați-le cu glazură de zahăr pudră amestecat cu puțină apă.

2. Turtă dulce în forme haioase


Ingrediente: 350 g făină, 100 g zahăr, 1 ou, 150 g miere, 50 g unt, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță ghimbir măcinat, 1 linguriță scorțișoară.
Preparare:

Topiți mierea cu untul, lăsați să se răcească și amestecați cu zahărul și oul.
Încorporați ingredientele uscate și frământați un aluat moale.
Decupați forme și coaceți la 170°C timp de 8-10 minute.
Decorați cu glazură colorată pentru un efect festiv.


3. Chec cu ciocolată și portocale

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 3 ouă, 100 ml ulei, 100 ml suc de portocale, coajă rasă de portocală, 150 g ciocolată tocată.
Preparare:

Bateți ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi adăugați uleiul și sucul de portocale.
Încorporați făina, coaja de portocală și ciocolata.
Turnați compoziția într-o tavă unsă și coaceți la 180°C timp de 40-45 de minute.

4. Prăjitura Moșului cu nuci și caramel

Ingrediente: 200 g zahăr, 100 g unt, 150 ml smântână lichidă, 150 g făină, 3 ouă, 100 g nuci tocate.
Preparare:

Caramelizați zahărul, adăugați smântâna și untul, lăsați să se răcească.
Încorporați ouăle, făina și nucile.
Coaceți prăjitura la 180°C timp de 30 de minute.

5. Brioșe cu vanilie și cremă de mascarpone

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 2 ouă, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 1 plic praf de copt, esență de vanilie.
Pentru cremă: 250 g mascarpone, 100 g zahăr pudră.
Preparare:

Amestecați toate ingredientele pentru brioșe și coaceți-le în forme la 180°C timp de 20 de minute.
Decorați cu crema obținută din mascarpone și zahăr pudră.


Aceste rețete simple și rapide vor aduce o notă de magie dulce în așteptarea Moșului. Decorate cu grijă, prăjiturile pot deveni și cadouri pentru cei dragi!



Citește și:

Cadouri de Moș Nicolae 2024. Ce se pune în ghetuțe pentru copii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii