Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetarea participativă din județul Tulcea se apropie de start

ro

28 May, 2024 18:13 628 Marime text
Sursa foto: Facebook/  Consiliul Județean Tulcea



 
  • Consiliul Județean Tulcea implementează, în 2024, mecanismul de bugetare participativă, care va permite cetățenilor cu reședința sau domiciliul pe raza județului Tulcea să propună și să voteze proiecte de interes județean. Proiectele declarate câștigătoare vor fi implementate și finanțate integral de Consiliul Județean Tulcea.
 
 
Sesiunea de depunere a proiectelor începe pe data de 3 iunie 2024 și se încheie pe data de 2 iulie 2024, potrivit unui anunț al Consiliului Județean Tulcea.
 
Pentru această ediție a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei și va urmări unul din următoarele domenii: infrastructură, dezvoltare urbană și mediu
turism, cultură și sport.

 
„Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetățeni care au domiciliul / reședința pe raza județului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activități acoperite de aria de competență a Consiliului Județean Tulcea și să se desfășoare în anul calendaristic 2024”, informează sursa citată.

 
Cetățenii județului Tulcea sunt invitați să se înscrie pe platforma de bugetare participativă, accesibilă de pe site-ul Consiliului Județean Tulcea (www.cjtulcea.ro).
 
 

„Bugetarea participativă este un proces derulat de Consiliul Județean Tulcea, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii județene tulcene se manifestă şi se pot transforma în realitate”, mai punctează sursa menționată.

 
Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.
 
 
 
Citește și
 
 Bugetare participativăSe amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii