Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri de patrimoniu, descoperite la PTF Jimbolia, Timiș (Galerie FOTO)

ro

18 Aug, 2024 10:28 231 Marime text
Sursa foto: Poliția de Frontieră



 
  • Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Jimbolia - județul Timiș au descoperit, în urma unui control asupra unui mijloc de transport, bunuri de patrimoniu, care ar putea fi bunuri culturale mobile clasate.

În data de 16.08.2024, în jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pe sensul de ieșire din ţară, un cetățean german în vârstă de 55 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Letonia.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul autoturismului, bunuri de patrimoniu, susceptibile a fi bunuri culturale mobile clasate. Printre obiectele identificate se numără monede romanice, catarame, ace de prindere, nasturi, pieptene.

„Conducătorul auto a declarat că a achiziționat aceste bunuri în mod legal din Moldova fără a cunoaște faptul că îi sunt necesare documente justificative pentru acestea.

Bunurile au fost ridicate și sigilate urmând a fi înaintate în vederea expertizării de specialitate”, transmite Poliția de Frontieră.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la infracțiunea de efectuarea fără drept a oricăror operațiuni de export definitive având ca obiect bunuri culturale mobile clasate, urmând ca la finalizare a se dispune măsurile legale care se impun.

Citește și
Poliția de Frontieră RomânăRecomandări pentru tranzitarea frontierei în perioada sezonului estival
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii