Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa de Valori București atrage atenția asupra unor tentative de înșelăciune în numele instituției

ro

28 Oct, 2024 11:03 143 Marime text







Bursa de Valori București (BVB) și Depozitarul Central (DC) doresc să atragă atenția publicului asupra unei campanii ilegitime care se desfășoară în ultima perioadă și prin care persoane necunoscute își atribuie în mod mincinos calitatea de angajați ai BVB și DC.
 

„Aceste persoane, care nu fac parte sub nicio formă din cadrul BVB și DC, contactează telefonic investitori, potențiali investitori sau deținători de instrumente financiare și le solicită informații personale sau instalarea de aplicații pentru telefoanele mobile prin care să obțină acces la conturile bancare ale acestora. Mai mult, aceste persoane fac trimitere la site-urile companiilor noastre, www.bvb.ro și www.roclear.ro sau folosesc, în cadrul canalelor de comunicare, identitatea noastră (logo, date de identificare precum numele oficiale, adresa, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului etc.) pentru a da credibilitate demersului și a induce în eroare potențialele victime”, specifică Bursa de Valori București (BVB) într-un comunicat .

Astfel, BVB și DC atrag atenția să nu se dea curs sub nicio formă solicitărilor primite din partea acestor persoane.
 
„ BVB și DC nu solicită și nu vor solicita date cu caracter personal și nici instalarea unor aplicații pentru telefoanele mobile în scopul  obținerii unor sume de bani sau realizării oricăror tipuri de tranzacții. Mai mult, BVB nu are dreptul să contacteze nicio persoană pentru a-i propune să investească la bursă, singura modalitate de a investi în companii listate la BVB este deschiderea unui cont de tranzacționare la unul dintre intermediarii autorizați”, se mai arată în comunicat.

BVB și DC recomandă raportarea tentativelor de înșelăciune către Poliția Română.
 
Citește și
COMCM SA din Constanța, a doua cea mai mare scădere pe Bursa de Valori Bucureşti în această săptămână!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii