Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buzdugan şi Morar prezintă şi această ediţie Locuitorii din Ovidiu petrec la Zilele Oraşului

ro

26 May, 2011 02:23 2667 Marime text
ovidiu-ovidiu_2.jpgLa Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen", aflat la cea de-a IV-a ediţie, vor participa 24 de artişti cu vârste între 16 şi 26 de ani, din toate colţurile ţării

Oraşul Ovidiu va fi în sărbătoare în acest sfârşit de săptămână. Primăria şi Consiliul Local Ovidiu, în parteneriat cu Centrul Cultural Ovidiu, organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen" şi cea de-a treia ediţie a Zilelor Oraşului Ovidiu.

Manifestările dedicate celor două evenimente se vor desfăşura pe parcursul a două zile - sâmbătă 28 mai şi duminică 29 mai -, în piaţeta de lângă Centrul Cultural Ovidiu. Deschiderea festivităţii este programată să aibă loc sâmbătă, începând cu ora 12.00.

ovidiu_2.jpgPotrivit primarului oraşului, Dumitru Bocai, festivalul şi Zilele Oraşului au avut un buget de 150.000 de lei, fiind alcătuit în cea mai mare parte din sponsorizări. „Am căutat - pentru că în Ovidiu nu trăiesc numai români, avem şi tătari, turci, chiar şi câţiva locuitori unguri - ca de fiecare dată când avem Zilele Oraşului să avem spectacole pe gustul tuturor etniilor. Aşa şi la această ediţie, avem muzică aromână, lupte tătăreşti şi alte surprize. Încerci să faci cu puţin cât mai mult, iar atunci când oamenii se implică sunt realizări mari", a declarat primarul oraşului Ovidiu.

Două zile de sărbătoare

Evenimentul va fi prezentat, ca şi anul trecut, de Daniel Buzdugan şi de Mihai Morar. În prima zi a manifestărilor, după festivitatea de deschidere programată la ora 12.00, va avea loc un spectacol susţinut de preşcolarii de la Grădiniţa „Zig-Zag", urmat de o reprezentaţie a trupei VMC. De la ora 13.15, la Complexul Sportiv Ovidiu vor avea loc tradiţionalele lupte tătăreşti - kureş, urmate de Caravana Minunilor - spectacol pentru copii. Va urma spectacolul susţinut de Ansamblul „Dobrogeanca" din Ovidiu, iar de la ora 17.00 va începe Festivalul concurs „Elena Roizen". De la ora 19.00, Ansamblul „Hoytad" din Amasya - Turcia va susţine un recital ce va fi urmat de Grupul „Elvis". Prima seară de festival se va încheia cu recitaluri ale unor artişti renumiţi: Laura Lavric, Gelu Voicu şi „Taraful", Stelu Enache şi Trupa „Balcano" şi Pepe.

Cea de-a doua zi a serbărilor dedicate oraşului Ovidiu va începe cu o reprezentaţie susţinută de copiii de la Grădiniţa „Licurici", urmată de spectacolul pentru copii - „Aventurile delfinului Dinu" şi de Ansamblul „Muguraşii". Va urma un spectacol de dans latino, organizat de Centrul Cultural Ovidiu, trupa de dans modern „Eleven Plus", iar de la ora 17.00 - Gala Laureaţilor. De la ora 18.15 va avea loc un recital susţinut de câştigătoarea trofeului ediţiei de anul trecut a festivalului - Emilia Dorobanţu -, urmat de cel al interpretului Aurel Sava, după care vor urca pe scenă Ansamblul Kanara Ovidiu, Ansamblul Hoytad din Turcia, Trupa Vivi&Band şi Horia Brenciu şi HB Orchestra. Festivalul se va încheia în jurul orei 22.00 cu un foc de artificii.

La festivalul concurs vor participa 24 de artişti, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, din toate colţurile ţării şi chiar din Republica Moldova. Juriul va fi format din prof. Petre-Paul Nicolescu, conf. Daniela Cojocaru, Angela Culeţu, Gheorghe Căpăţână şi prof. Romeo Stan - directorul Centrului Cultural Ovidiu.

Premii substanţiale

Criteriile de jurizare urmărite în evaluarea concurenţilor vor fi: calitatea vocii şi a interpretării, autenticitatea şi valoarea artistică a pieselor, ţinuta scenică, frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret.

Trofeul festivalului va fi în valoare de 2.000 de lei, locul I - 1.500 de lei, locul II - 1.000 de lei, iar locul III - 800 de lei. Se vor mai acorda două menţiuni în valoare de 500 de lei fiecare, Premiul Radio Neptun, ce va consta în înregistrarea în studio a două piese muzicale la alegerea premiantului, Premiul Radio Constanţa, în valoare de 200 de lei, Premiul Juriului - 300 de lei şi Premiul familiei Roizen - 500 de lei. În cinstea memoriei marii interprete a cântecului dobrogean, Marcel Roizen, soţul Elenei Roizen, a afirmat că spiritul ei dăinuie printre cei care au iubit-o şi au apreciat-o. „Morţii sunt nişte nevăzuţi, dar nu nişte absenţi, iar Elena este prezentă", a declarat Marcel Roizen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii