Cablurile RCS&RDS vor fi mutate în subteran pe mai multe artere din Constanța. Iată care sunt
Cablurile RCS&RDS vor fi mutate în subteran pe mai multe artere din Constanța. Iată care sunt
01 Oct, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3057
Marime text
- APM Constanța a dat aviz de mediu pentru mutarea cablurilor în subteran de către RCS&RDS
- Vor fi create rețele subterane de comunicații
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectu vizat. „Nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: construire infrastructură fizică subterană pentru rețea de comunicații electronice în municipiul Constanța interconectări 3”, propus a fi amplasat în județul Constanta, municipiul Constanța, str. Mircea cel Bătrân, Decebal, Ștefan cel Mare, Mihail Kogălniceanu, Cuza Vodă, Ferdinand, Mihai Viteazu, George Enescu, Ștefan Mihăileanu, Mercur, Atelierelor, 1 Decembrie 1918, 1 Mai, Mangaliei, Alexandru Lăpușneanu, Secerișului.
Titular al proiectului este RCS & RDS S.A., cu sediul mun. Bucuresti, str. Dr. Staicovici, nr. 75.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
Despre proiect
Având în vedere faptul că performanțele tehnice ale rețelei de telecomunicații sunt determinate de calitatea echipamentelor (echipamente de comutație etc.) și de calitatea suportului fizic de transmitere a semnalului (cablurile de telecomunicații etc), titularul proiectului, RCS & RDS S.A., a demarat obiective de investiții pe termen scurt și mediu. Realizarea prezentului proiect va avea ca efect creșterea siguranței și stabilității în funcționare a rețelei de fibră optică și date zonale, viteze mai mari de comunicație, creșterea apreciabilă a volumului de informații prelucrate și deci, integrarea la parametrii performanți în rețeaua națională de telecomunicații.Astfel, proiectul adoptă soluția construirii unei canalizații. Profilul șanțului principal lat de 0,3 m este compus dintr-un portcablu cu șapte tubete din polietilenă cu diametrul exterior de 98 mm, iar profilul racordurilor lat de 0,3 m este compus dintr-un portcablu cu două tubete din polietilenă cu diametru de 28 mm.
Cameretele vor avea o suprafața de 1 mp (lungime 1,00 m lățime 1,00 m + adâncime 1,00 m) și vor fi montate la cota 0 a trotuarului. Canalizația se va realiza conform planurilor de situație atașate documentației. Lungimea totală a rețelei este de 6.166,40 ml (suprafața afectată de lucrare este de 1.849,92 mp).
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii