Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:35 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cablurile RCS&RDS vor fi mutate în subteran pe mai multe artere din Constanța. Iată care sunt

ro

01 Oct, 2020 00:00 3057 Marime text
  • APM Constanța a dat aviz de mediu pentru mutarea cablurilor în subteran de către RCS&RDS
  • Vor fi create rețele subterane de comunicații
RCS&RDS mută cablurile în subteran pe arterele principale din Constanța. A obținut de la APM Constanța undă verde pentru actuala fază de mutare a cablurilor.
Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectu vizat. „Nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, pentru proiectul: construire infrastructură fizică subterană pentru rețea de comunicații electronice în municipiul Constanța interconectări 3”, propus a fi amplasat în județul Constanta, municipiul Constanța, str. Mircea cel Bătrân, Decebal, Ștefan cel Mare, Mihail Kogălniceanu, Cuza Vodă, Ferdinand, Mihai Viteazu, George Enescu, Ștefan Mihăileanu, Mercur, Atelierelor, 1 Decembrie 1918, 1 Mai, Mangaliei, Alexandru Lăpușneanu, Secerișului.

Titular al proiectului este RCS & RDS S.A., cu sediul mun. Bucuresti, str. Dr. Staicovici, nr. 75.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
 

Despre proiect

Având în vedere faptul că performanțele tehnice ale rețelei de telecomunicații sunt determinate de calitatea echipamentelor (echipamente de comutație etc.) și de calitatea suportului fizic de transmitere a semnalului (cablurile de telecomunicații etc), titularul proiectului, RCS & RDS S.A., a demarat obiective de investiții pe termen scurt și mediu. Realizarea prezentului proiect va avea ca efect creșterea siguranței și stabilității în funcționare a rețelei de fibră optică și date zonale, viteze mai mari de comunicație, creșterea apreciabilă a volumului de informații prelucrate și deci, integrarea la parametrii performanți în rețeaua națională de telecomunicații.

Astfel, proiectul adoptă soluția construirii unei canalizații. Profilul șanțului principal lat de 0,3 m este compus dintr-un portcablu cu șapte tubete din polietilenă cu diametrul exterior de 98 mm, iar profilul racordurilor lat de 0,3 m este compus dintr-un portcablu cu două tubete din polietilenă cu diametru de 28 mm.
Cameretele vor avea o suprafața de 1 mp (lungime 1,00 m lățime 1,00 m + adâncime 1,00 m) și vor fi montate la cota 0 a trotuarului. Canalizația se va realiza conform planurilor de situație atașate documentației. Lungimea totală a rețelei este de 6.166,40 ml (suprafața afectată de lucrare este de 1.849,92 mp).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii