Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cainii din incinta unitatilor comerciale vor avea carnet de sanatate

ro

09 May, 2003 00:00 1163 Marime text

Sezon estival fara comunitari

Problema cainilor comunitari, la Constanta, dureaza de foarte multa vreme. Majoritatea cartierelor sunt impanzite de haite de caini, de cele mai multe ori nu foarte prietenosi. Autoritatile locale au derulat pana acum mai multe actiuni care au vizat cainii comunitari, insa acestia continua sa fie peste tot. Cel mai grav este ca, in ciuda eforturilor de sterilizare, acestia continua sa se inmulteasca. Astfel, pentru a preveni bolile canine si pentru a stopa inmultirea cainilor comunitari existenti in incintele in care agentii economici isi desfasoara activitatea, autoritatile locale au ajuns la concluzia ca sunt necesare si extrem de urgente inventarierea, sterilizarea, tratarea si vaccinarea acestora. In acest sens, toti agentii economici cu sediul in municipiul Constanta sunt obligati sa faciliteze accesul inspectorilor primariei. Pentru eficienta acestei actiuni se vor forma echipe mixte alcatuite din inspectori ai Biroului Ecarisaj si ai Directiei Corp Control. Sterilizarea, tratarea si vaccinarea cainilor fara stapan se vor face la Clinica veterinara de pe strada Varful cu Dor, pe cheltuiala agentilor economici respectivi.

Mamaia, curatata de caini

In fiecare vara, statiunea Mamaia este impanzita de cainii comunitari."In pragul unui nou sezon estival, populatia municipiului poate sta linistita intrucat masurile care se vor lua in perioada urmatoare vor avea consecinte benefice", a declarat Cezara Dima, inspector in cadrul Serviciului de Ecarisaj al Primariei Constanta. De cateva zile s-a inceput prinderea cainilor din statiunea Mamaia si din Satul de Vacanta, iar recent s-a dat o hotarare de Consiliu local cu privire la agentii economici care isi desfasoara activitatea in incinte, aici fiind incluse si casutele din Satul de Vacanta.

Caini cu acte in regula

Obligativitatea agentilor economici de a adopta cainii este fireasca deoarece, pe strazile interioare, incintele in care firmele isi desfasoara activitatea sunt pline de caini, care, de fapt, nu sunt nici caini comunitari si nici caini cu stapan. Dupa cum este si firesc, acestia se inmultesc, iar puii ajung tot pe domeniul public. "Pana acum, patronii acestor unitati nu ne lasau sa intram in incinta unitatilor, pe motiv ca este domeniu privat si ca noi nu avem ce sa cautam acolo. In aceste conditii, s-a emis o hotarare de Consiliu, care stipuleaza ca toti acesti catei sa fie ori sterilizati ori eutanasiati aici, la clinica noastra, situata pe strada Varful cu Dor. Astfel, vom face tuturor acestor animale carnet de sanatate, toate operatiile de care au nevoie, deparazitari interne si externe, sterilizare sau castrare, dupa caz, sau amputari. Totul este contra cost, dar la un pret foarte mic deoarece nu este inclusa manopera, ci doar materialele", a mai declarat Cezara Dima. Este necesara aceasta masura deoarece nu putine au fost cazurile in care cainii au iesit pe sub gard si au muscat trecatorii. In aceste conditii, este bine ca populatia sa stie ca respectivii caini sunt vaccinati antirabic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii