Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Callatis Eurotour", seara romanilor de pretutindeni

ro

13 Aug, 2008 00:00 1495 Marime text
1218553766.jpg

Prima noapte de "Callatis" i-a reunit, pe scena-scoica amplasata in Portul Turistic Mangalia, pe Smiley, Simplu, Taxi, Felicia Filip si K1, Ro-mania, Bandidos, Ricky si Elvin Dandel, Cornelia Tihon, Loredana Sachelariu si East 17

"Callatis Eurotour" le-a reamintit tuturor romanilor clipele de neuitat traite de diaspora romana in timpul turneului efectuat prin Europa. Caravana a strabatut principalele orase din Austria, Belgia, Germania si Italia, intalnindu-se cu romanii din diaspora, din Bruxelles, Graz, Nurnberg, Stuttgart, Munchen, Brescia, Milano si Carrara. Producatorul "Callatis Eurotour" a fost Asociatia Pro Familia, proiectul fiind finantat de Ministerului Culturii si Cultelor, cu sprijinul Primariei Mangalia. Cat despre festivalul "romanilor de pretutindeni", "Callatisul este un copil ajuns la zece ani, un copil care a crescut sub ochii celui care i-a dat viata, o personalitate artistica ce a considerat ca este momentul propice in care se poate deschide un astfel de festival - Cornel Diaconu", spune Felicia Filip, cea care, alaturi de K1, a fost figura principala a Eurotour. La randul sau, prezentatorul turneului, Elvin Dandel, ne-a spus ca Eurotour se doreste, mai intai de toate, o manifestare destinata pentru straini: "Artistii romani nu sunt prea mult promovati peste hotare, se mai aude de cate o trupa din cand in cand, dar nu exista o traditie de a exporta muzica romaneasca in Europa. Callatis Eurotour a fost organizat in salile cele mai mari si mai frumoase, unde nu au venit doar romani, ci si nemti, italieni, care ne-au spus cat de impresionati au fost de artistii romani", povesteste Elvin Dandel. De altfel, tanarul a interpretat pe scena alaturi de tatal sau, de care cu greu il puteai deosebi.

East 17 a prins la cei de peste… 30 de ani

In culise, artistii au fost ceva mai "cumintei" decat in mod obisnuit. Laura Cosoi a stat in spatele scenei, undeva la capatul "scoicii", asteptand ca iubitul ei, Smiley, sa intre in concert. Cei doi au fost feriti de camerele de fotografiat de baietii de la Simplu, care au facut "zid" in jurul lor. Felicia Filip ne-a spus ca, in scurt timp, va reincepe turneul cu "Filipissima" si ca abia asteapta sa revina pe scena din Constanta. Frumusel si indraznet, Elvin Dandel a fost cel mai vanat artist, fetele de la Miss Diaspora urmarindu-l peste tot. De altfel, ne-a declarat Elvin, romancele sunt cel mai frumos lucru din tara... Asteptat cu mult interes, concertul East 17 i-a antrenat mai mult pe spectatorii trecuti de 30 de ani, cei care s-au bucurat de "Steam", "It’s Alright" sau "Stay Another Day". Adolescentii (cei inclusi in categoria "seventeen"), alaturi de cei ce iubesc alte genuri muzicale, au preferat sa "sara" concertul celor de la East 17 si au parasit gradenele. Lucru bun, am spune, mai ales in privinta celor sub 18 ani, pentru ca trupa a prezentat, live, un "demo" al unui nou album, pe care il vor lansa anul viitor. Melodie buna, interpretare asijderea, din pacate cuvantul "fuck" s-a revarsat cu extrem de mare putere peste Mangalia, baietii blamand astfel cam pe oricine, de la "the enemy" si pana la "the industry"… Asteptam cu mult interes albumul veteranilor East 17, care va trebui sa atraga de partea lor o noua generatie… care la Callatis a plecat cu minute bune inainte de terminarea concertului. Primarul Mangaliei a promis, "Dopo Festival", in direct la TVR2, ca va transforma scena-scoica a Callatisului intr-una "fixa", pe care urmeaza sa fie montate piese de teatru, de opera si opereta. Felicia Filip a interpretat, pe scena, Imnul Romaniei, moment in care spectatorii s-au ridicat in picioare si au cantat, la unison, o data cu marea doamna a operei romanesti.

Scris de: {autor}M.D.M.{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii