Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

ro

27 Mar, 2024 10:05 1047 Marime text
  • Licitație la CN ACN SA Constanța pentru atribuirea contractului „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre - Marea Neagră și Canal Poartă Albă - Midia, Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației".
  • Contractul are o valoare de peste un miliard de lei.
  • Ofertele de partricipare pot fi depuse până pe data de 09.05.2024, ora 15:00, acestea urmând să fie deschise în aceeași zi și la aceeazi oră.
 
Compania Naționala Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța va organiza și desfășura o procedură publică pentru atribuirea contractului „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre - Marea Neagră și Canal Poarta Albă -Midia, Năvodari în vederea creșterii siguranței navigației". Valoare estimată a contractului este de 1.209.984.150,73 lei.
 
Ofertele de partricipare la această licitație pot fi depuse până pe data de 09.05.2024, ora 15:00, acestea urmând să fie deschise în aceeași zi și la aceeazi oră.
 
Contractul presupune furnizarea activităților de proiectare și execuție.
Subactivitățile aferente proiectării sunt:
- elaborare documentații și obținere autorizație de construire
- actualizare Studiu Topografic – vizat OCPI;
- actualizare Studiu Batimetric;
- actualizare Studiu Geotehnic;
- verificare Proiect Tehnic (PT+CS+DDE) și P.O.E.;
- actualizare/obținere documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor/autorizațiilor și studiilor solicitate prin Certificatul de Urbanism sau de autoritățile publice, inclusiv documentațiile necesare obținerii avizului și autorizației de Gospodărire a Apelor (DTAA);
- Documentație pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC – PAC) verificată și vizată de verificatori de proiecte atestați și de experți tehnici, pe cheltuiala Antreprenorului.
- asistență tehnică din partea proiectantului - pe perioada de execuţie a lucrărilor.

 
Valoare estimată a contactului este de 1.209.984.150,73 lei:
  • Proiectare - 11.778.634,50 lei;
  • Asistență Tehnică - 1.391.899,46 lei;
  • Cheltuieli pentru investiția de baza - 1.175.330.894,76 lei;
  • Organizare de șantier -  21.243.480,95 lei;
  • Taxă pentru acorduri, avize conforme și autorizația de construire/desființare - 30.000,00 lei;
  • Cheltuieli pentru informare și publicitate (panouri temporare și plăci permanente) - 209.241,06 lei. 
Achiziția se referă la un proiect finanțat prin Programul Operational Transport POT 2021-2027. Plata se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii - conform Hotărâre nr. 4/2023 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre-Marea Neagră şi Canal Poarta Albă-Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei".
 

 
Responsabili de atribuirea contractului

 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul entității contractante, responsabile de organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt: director general – Florin Goidea, director executiv, Direcția Juridic-Comercial - Diana Niculescu; director economic, Direcția Economică – Cornelia Popescu; director executiv, Direcția Tehnică - Constantin Cătălin Niculița;  șef Compartiment Analize Economice-Tarife - Daniela Boaghe; șef Departament Achiziții – Camelia Sârbu; șef Departament Construcții Întreținere - Daniel Vlaescu; șef Departament Proiecte Investiții - Moren Abdurafi; subinginer Departament Proiecte Investiții - Eugenia Negrici, responsabil Managementul Mediului - Laurenția Olteanu. La aceștia se adaugă membrii Consiliului de Administratie: președintele CA - Georgeta Bumbac, Ion Laurentiu Voicu,  Voicu Cheța, Gabriel Bunduc, Mihai Constantin, Petrică Lucian Rusu și Cristina Mara Togănel.

 
Condiții pentru ofertanți


 
Operatorii economici participanti la procedură trebuie să demonstreze că media cifrei de afaceri generale pentru ultimele 3 exerciții financiare disponibile / încheiate aferente anilor 2021, 2022, 2023 a fost de minim 725.990.490,44 lei.
 
Ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârșit lucrări similare și servicii similare în valoare de minim 1.068.398.576,33 lei fără TVA la nivelul unuia sau mai multor contracte, astfel:
- Ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârșit în ultimii 3 ani, prin raportare la data publicării anunţului de participare, servicii similare (servicii de proiectare pentru lucrari noi / interventii la constructii privind Lucrari de inginerie civila) în valoare de minim 10.600.771,05 lei, la nivelul unuia sau mai multor contract.
 
Ofertantul trebuie să demonstreze că a dus la bun sfârșit în ultimii 5 ani prin raportare la data publicării anunţului de participare, lucrări similare (lucrari noi / intervenții la construcții privind Lucrări de inginerie civilă) în valoare de minim 1.057.797.805,28 lei, la nivelul unuia sau mai multor contracte, din care cel puțin un contract să aibă ca obiect lucrări noi / intervenții la construcții privind Amenajări și construcții hidrotehnice (Lucrări de construcții pentru căi navigabile; Lucrari de porturi, apărari de maluri), in valoare de minim 105.779.780 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de participare la această licitație.
 
Citește și:
 
Decizia, publicată în Monitorul Oficial: Georgeta Bumbac, Ion Laurenţiu Voicu şi Cheţa Voicu, numiți administratori provizorii în CA al CN ACN Constanța SA

Cumpărări directe Constanța: Eco Terra Proiect SRL va actualiza documentația necesară reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren din zona Cumpăna (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii