Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:56 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalul lui Ceauşescu aduce suplimentări italienilor de la C.O.I.S.

ro

09 Aug, 2011 01:29 1567 Marime text
Societatea italiană C.O.I.S. SRL a câştigat o suplimentare la contractul pe care l-a încheiat cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile în decembrie 2009. Pe 4 august a.c., SC C.O.I.S. SRL a semnat actul adiţional nr. 6, având ca obiect lucrări suplimentare la contractul nr. 507 din 16 decembrie 2009. suplimentarea valorează 40.350,78 lei, fără TVA. Contractul din 2009 are ca obiect refacerea lucrărilor de protecţii şi consolidări pentru malul drept al Canalului Dunăre Marea Neagră, între km 57+500 - 57+700, dar şi de alunecarea de teren de la Cota +56 Mrmb spre cotele interioare.

Firma italiană avea ca sarcină amenajarea platformei de lucru pentru execuţia coloanelor forate, de construirea zidului de sprijin, de blocajul drenant de la baza alunecării, dar şi de alte lucrări de aceeaşi natură. Pentru toate acestea, C.O.I.S. SRL Italia a primit 3.494.677 de lei fără TVA, faţă de suma estimată iniţial, de 4.500.000 de lei fără TVA. La licitaţie au participat, potrivit anunţului de atribuire 75626 din 8 ianuarie 2010, cinci agenţi economici. Contactat telefonic, directorul executiv al firmei italiene, Costin Irimia, spunea, în ianuarie 2010, când abia câştigaseră contractul, că aceasta era cea de-a treia înţelegere contractuală pe care firma sa o încheia cu CN Administraţia Canalelor Navigabile şi că întreaga „afacere" dura de cinci ani.

„De cinci ani colaborăm cu ACN-ul şi am avut numai contracte lungi. Ne-am ocupat de consolidarea malurilor şi evacuarea apelor pluviale la Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari, dar şi de o lucrare asemănătoare celei pe care o începem acum, la un kilometru de podul de la Agigea, pe care am finalizat-o în urmă cu o lună. Practic, acum vom lucra în continuare. Acest contract presupune o muncă efectivă de 14 luni, însă acest aspect depinde şi de vreme", spunea Irimia în ianuarie 2010. Costin Irimia povestea atunci că pentru contractul câştigat în decembrie 2009, la societatea condusă de Valentin Zeicu a trebuit să se lupte cu firme „grele" cum ar fi PA & CO International al lui Costel Căşuneanu, Tehnologica Radion sau ARGOS SA. Numele celor de la C.O.I.S. nu este necunoscut, mai ales din cauza unor probleme apărute în primăvara lui 2005, atunci când digul de la întorsura Buzăului a fost afectat de inundaţii. La acea dată, constructorul digului, firma italiană C.O.I.S., a fost obligat să se ocupe de remedierea deficienţelor. Site-ul www.InfoNews.ro arată că italienii s-au considerat nevinovaţi şi au dat vina pe societatea Aquaproiect, susţinând că a semnalat de mai multe ori faptul că proiectul este prost făcut. C.O.I.S. SRL Italia are sediul în Parma. În România, italienii mai deţin o afacere, C.O.I.S. România - Construcţii Opere Hidraulice şi Stradale SRL, cu sediul în Bucureşti. În această firmă sunt implicaţi Costin Irimia, care deţine 5% din părţile sociale, Luigi di Domenico, Federico di Domenico şi Matteo di Domenico. Societatea, înfiinţată în 2001, are ca obiect principal de activitate construcţiile hidrotehnice.

C.O.I.S. a lucrat, pentru CN ACN SA, cu SC Analog Trans, firma lui Mugurel Pană. Societatea a fost implicată într-un dosar având în mijloc un contract de închiriere al Depozitului PAM 4 Ovidiu, punct de lucru al SC Analog Trans SRL şi, totodată, obiect al unui contract încheiat între CN ACN şi SC D&L Stars Comp SRL, iar ulterior, între D&L Stars Comp şi firma lui Georgică Giurgiucanu, SC Management & Investment Concept Group SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii